Membrul AUR care ar fi fost prins cu droguri și-a dat demisia din funcţiile pe care le deţine în Parlament şi în partid

Membrul AUR care ar fi fost prins cu droguri și-a dat demisia din funcţiile pe care le deţine în Parlament şi în partid
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mircea Gheorgheosu, membrul AUR care ar fi fost prins cu droguri în Parlament, a precizat vineri că și-a dat demisia din toate funcţiile pe care le deţine în Parlament şi în Alianţa pentru Unirea Românilor.

Bărbatul este expert în comunicare și susține că avea marijuana pentru consumul propriu.

„Până la finalizarea cercetărilor legale asupra faptelor pentru care sunt suspectat, îmi dau demisia din toate funcţiile pe care le deţin în Parlament şi în partidul Alianţa pentru Unirea Românilor. Rămân cu sufletul alături de toţi colegii şi prietenii care, cu dăruire şi devotament, vor continua să-şi dedice viaţa în serviciul binelui”, precizează Gheorgheosu într-o declaraţie de presă, potrivit Agerpres.

El a precizat că este direct răspunzător pentru faptele sale, pe care le judecă legea românească şi care trebuie respectată.

„Dincolo de legea şi libertatea fiecărui om, în România există o lege şi ea trebuie respectată. Faptele de care sunt suspectat le judecă legea românească, oamenii din jur şi, mai presus de toate, Dumnezeu. Dar pentru faptele mele, ca om şi cetăţean, răspund numai eu”, afirmă Gheorghescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Membru AUR, prins cu droguri la intrarea în Parlament

Cei de la SPP au chemat poliția să-l percheziționeze, după ce au observat la controlul de securitate un obiect mic, dreptunghiular, în bagajul acestuia. Asupra sa a fost găsit un pachețel ce conținea o masă vegetală, ce părea a fi marijuana.

În timpul percheziției, bărbatul a recunoscut că are asupra lui cannabis și a spus că substanța este pentru consumul propriu, informează G4Media, care citeză surse judiciare.

George Simion, colider AUR, a avut o primă reacție. Acesta a precizat că Gheorgheosu nu va fi cu siguranță propunerea formațiuni politice de premier. Totodată, președintele Senatului, Anca Dragu, a anunțat că acest caz va fi discutat în Comisia de disciplină, dar a precizat că gestul nu este unul fără precedent.

Polițiștii l-au dus pe Gheorgheosu la Secția 17, iar pachețelul a fost trimis la laboratorul celor de la Crimă organizată, pentru teste.

Dosarul a fost preluat de Brigada de Crimă Organizată din București și se așteaptă rezultatele de laborator. Mircea Chiriliă Partenie Gheorgheosu, este membru AUR, expert în comunicare, și lucrează la Senat, susțin sursele judiciare consultate de G4Media.

Ultima oră
19:40 - Consiliul Național al Elevilor: Condamnăm lipsa de viziune asupra unui posibil val 5 COVID. E esențial ca Ministerul Educației și cel al Sănătății să ia măsuri care să limiteze riscul de infectare din școli
19:14 - Grav accident la ieșire din Timișoara. Un om a murit și doi au fost răniți (VIDEO)
18:54 - Sorin Grindeanu: Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor – de 13 ani se lucrează la centura de la Tecuci. Zici că e centura Parisului (VIDEO)
18:35 - Doar 8.103 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultima zi. Datele complete
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor