Merge Dăncilă până la capăt cu epurările din PSD? La conducerea ANRM fac legea ‘slugile’ oamenilor lui Liviu Dragnea. Gigi Dragomir, fost comerciant de carne, și Dorinel Ursărescu, condamnat pentru corupție, gestionează REZERVELE ROMÂNIEI

Merge Dăncilă până la capăt cu epurările din PSD? La conducerea ANRM fac legea 'slugile' oamenilor lui Liviu Dragnea. Gigi Dragomir, fost comerciant de carne, și Dorinel Ursărescu, condamnat pentru corupție, gestionează REZERVELE ROMÂNIEI

După condamnarea lui Liviu Dragnea, PSD-ul a dat semnale că se delimitează de oamenii fostului lider. Viorica Dăncilă i-a demis, încă din prima săptămână din noua eră a partidului, pe Anca Alexandrescu și Darius Vâlcov, consilieri onorifici al prim-ministrului, Codrin Ștefănescu, secretar general al PSD, Adriana Cotel de la CNAS sau Mihaela Triculescu, președintele ANAF.

Dăncilă nu a mers însă până la capăt cu epurările. Oamenii lui Ionel Arsene, baron de Neamț și un apropiat al lui Dragnea, sunt încă în funcții. Dorinel Ursărescu și Gigi Dragomir ocupă scaune confortabile la Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM).

Gigi Dragomir, fost comerciant de carne și un apropiat al condamnatului penal Arsene, este în continuare șef al instituției care gestionează rezervele de petrol, gaze și metale ale României, potrivit atacul.ro

De asemenea, Dorinel Ursărescu, condamnat definitiv pentru fapte de corupție, ocupă funcția de consilier personal al președintelui ANRM.

Gragomir a fost pionul principal pentru care Liviu Dragnea l-a schimbat din funcția de premier pe Mihai Tudose, după ce acesta a refuzat să publice înMonitorul Oficial decizia de schimbarea din functia a lui Gigi Dragomir. Potrivit unor surse politice,a fost „picatura care a umplut paharul” si l-ar fi determinat pe Liviu Dragnea sa grabeasca schimbarea lui Tudose, scrie Comisarul.Potrivit acestora, unul din motivele pentru care CEX ar fi decis sa nu mai solicite avize de la SRI la numirea unor demnitari ar avea legatura tot cu cazul Dragomir.

„Gigi Dragomir fusese numit in functie tot de Tudose in 3 octombrie, desi avea zero experienta in domeniu. Anterior postului de la ANRM, Dragomir a fost inspector in cadrul Administratiei Judeteane a Finantelor Publice Ilfov si lucrase pentru o serie de firme care se ocupa de comertul si distributia de produse alimentare. In ultimii ani a participat la concursuri ANAF pentru o serie de posturi, insa le-a picat”,s crie sursa citată

Nici Ursărescu nu are un „dosar” mai curat. Acesta a fost deputat în Parlamentul României, până în 2016.Are o condamnare definitivă de un an cu suspendare pentru fapte de corupție și era cercetat într-un alt dosar, tot pentru fapte de corupție, la începutul anului trecut, scrie atacul.ro

Prin decizia penală nr. 119 din 12.06.2017, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:

1.Condamnă pe inculpatulURSĂRESCU DORINEL, deputat în Parlamentul României, președintele organizației județene Neamț a unui partid politic, la data faptei, lao pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, prevăzută de art. 13 din Legea 78/2000.
2.Condamnă pe inculpatulCRĂCIUN MARIUS, lao pedeapsă de 4 ani închisoareși interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență (2 infracțiuni) și instigare la folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid.
3.Condamnă pe inculpațiiGROSU VALENTIN, director al Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Bacău (D.J.A.O.V.) șiANDREI RĂZVAN, inspector în cadrul Serviciului coordonare echipe mobile și supraveghere produse accizabile – Direcția supraveghere accize și operațiuni vamale din Autoritatea Națională a Vămilor, la data faptelor, la câteo pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 6 luniși interzicerea pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Grosu Valentin și Andrei Răzvan vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, primul în cadrul Primăriei Municipiului Bacău sau D.G.A.S.P.C. Bacău – Centrul de Servicii Sociale „Ghiocelul”, iar al doilea în cadrul Administrației Domeniului Public Sector 5 „S.C. Amenajare Edilitară și Salubrizare S.A.” sau Administrației Domeniului Public Sector 2 București, afară de cazul în care din cauza stării de sănătate, nu pot presta această muncă.
Dispune confiscarea de la inculpatul Grosu Valentin a sumei de 5.000 de euro sau echivalentul în lei la cursul BNR din data executării, respectiv de la inculpatul Andrei Răzvan a sumei de 4.500 lei.
Obligă fiecare dintre cei patru inculpați Ursărescu Dorinel, Crăciun Marius, Grosu Valentin și Andrei Răzvan, la plata către stat a câte 2.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Obligă inculpatul Ursărescu Dorinel la plata sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat în apel.DEFINITIVĂ