Chirica: Nu am negociat cu niciun partid. Eu nu sunt politician. Sunt ditamai primarul de Iași și mă mândresc cu asta și mai ales se mândresc ieșenii cu asta (VIDEO)

Chirica: Nu am negociat cu niciun partid. Eu nu sunt politician. Sunt ditamai primarul de Iași și mă mândresc cu asta și mai ales se mândresc ieșenii cu asta (VIDEO)
Foto: Facebook/ Mihai Chirica

Mihai Chirica a declarat că nu a purtat nicio negociere cu niciun partid în vederea susținerii sale pentru obținerea unui nou mandat la Primăria Iași.

Într-o intervenție telefonică în emisiunea „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV, Chirica a insistat că el nu e politician, că are proiecte și că nu contează partidul, căci ieșenii nu au culoare politică.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Întrebat dacă a trecut la PNL, Chirica a răspuns: „N-am semnat niciun document de adeziune cu niciun partid în momentul de față. Sincer, n-am în agendă. În perioada asta suntem foarte prinși cu bugetul și nu e ușor, că e un oraș de 400.000 de locuitori, dar, sigur, după ce vom termina toate lucrurile astea, după ce vom vedea că România se așază pe o linie de plutire, încep să mă gândesc foarte profund la acest lucru”.

Precizările vin în contextul în care deputatul PNL Marius Bodea, care este și președintele organizației municipale Iași a PNL, a anunțat că șefii partidului i-au transmis că au decis să îl aducă în partid pe Mihai Chirica, pe care îl vor susține pentru un nou mandat la Primăria Iași.

În intervenția telefonică pentru B1 TV, Chirica l-a comparat pe Bodea cu un electrician: „Am văzut că e suficient de necăjit pe chestiunea asta, dar, probabil, decizia a fost motivată de sondajele pe care PNL și le-a analizat. Până nu iese șeful să spună ce are de făcut… Cum în Primăria aceasta nu poate să iasă electricianul să spună că domnul primar a decis să deschidă sau închidă luminile, așa nu cred că nici în acest partid…”

Anterior, Mihai Chirica afirmase că „drumul meu politic, creionat alături de ieşeni, va continua alături de Preşedintele Klaus Iohannis şi de parteneri politici onorabili şi profund ataşaţi de valorile europene”.

Întrebat în legătură cu această invocare a președintelui Iohannis, în contextul în care neagă discuțile cu PNL, Mihai Chirica a răspuns: „Și l-ați văzut pe domnul președinte înscris în vreun partid politic la ora la care vorbim noi?”.

„România se compune din proiecte care trebuie, în sfârșit, realizate, nu din declarații politice ale unora care nu prea mai stau în targetul electoratului”, a mai precizat el, în legătură cu afirmațiile lui Bodea.

Întrebat dacă a purtat negocieri cu reprezentanții PNL, el a insistat: „Nu am purtat nicio negociere cu niciun partid. Niciuna! Nu e niciun aspect rușinos să discuți cu PNL, e un partid, din punctul meu de vedere, rezonabil”.

Cât despre proiectele liberale pe care le are pentru Iași, Mihai Chirica a susținut că „avem proiecte pentru ieșeni, ei nu au culoare politică”.

„Nu sunt în politică, sunt independent. Sunt ditamai primarul de Iași și mă mândresc cu asta și mai ales se mândresc ieșenii cu asta, dar nu sunt într-un partid politic. De la fotbal, politică și mai nou la coronavirus, toată lumea e pricepută. Și se pare că și deputatul își dă cu părerea pe acolo. Eu o asemenea discuție o s-o port cu un lider de partid la nivel național, nicidecum cu un deputat din cei peste 200 pe care îi are PNL”, a mai declarat Mihai Chirica, pentru B1 TV.

Pe de altă parte, el a precizat că ar fi mult mai de substanță discuțiile cu Alexe, dat fiind că acesta conduce organizația județeană a PNL.

Întrebat cum au decurs discuțiile sale cu Alexe, Chirica a răspuns: „Deci noi discutăm foarte bine, ne și vizităm la Ministerul Mediului. Avem probleme de rezolvat în ceea ce privește problemele de mediu și comunicăm”.

Chestionat când anumeAlexe i-a făcut această propunere din partea PNL, Chirica a spus: „Haideți că încercăm să transformăm într-o emisiune de Las Fierbinți”.