Ministrul Comunicațiilor, despre dosarul ”Microsoft”: Suntem obligați să ne apărăm poziția și trebuie să finalizăm un contract pentru că suntem cu licențele relativ descoperiți (VIDEO)

Ministrul Comunicațiilor, despre dosarul ”Microsoft”: Suntem obligați să ne apărăm poziția și trebuie să finalizăm un contract pentru că suntem cu licențele relativ descoperiți (VIDEO)

Eu cred că o vânzare directă între Microsoft și stat ar fi cea mai bună soluție și avem nevoie de un contract pentru că suntem cu licențele relativ descoperiți, a declarat Marius Bostan, Ministrul Comunicațiilor, în emisiunea X-press, moderată de Sabin Orcan pe B1 TV.

Avem în bugetul pe anul viitor o sumă, pe care suntem obligați să o prindem, de o sută milioane de lei pentru plata a două rate din acest contract. Este vorba de contractul ultim. Primele contracte au fost de leasing, adică aceste licențe au fost cumpărate în leasing și în 2012 s-a schimbat tipul de contract și acum noi nu suntem în poziția de a accepta plata pentru că nu au fost îndeplinite toate condițiile pentru ca plata să fie legală.

E un proces pe rol între Minister și deținătorul creanței, care este o bancă. Așteptăm ca justiția să-și spună cuvântul și, în funcție de asta, vom acționa conform legii. Suntem obligați să ne apărăm poziția, să ducem lupta noastră legală până la finalul tuturor căilor posibile.

Problema e complexă. Eu nici nu sunt de acord cu asocierea numelui (Microsoft – n.r) pentru că nu s-a găsit o politică a companiei care să ducă la aceste lucruri. Au fost niște revânzători care au adăug valoare pe lanț.

Eu cred că o vânzare directă între Microsoft și stat ar fi cea mai bună soluție. La o licență pură de ce nu ar putea fi vândută direct? Acum nu suntem acoperiții de un contract. Acest contract s-a încheiat și trebuie să finalizăm altul pentru că suntem cu licențele relativ descoperiți”, a declarat Marius Bostan.

Ministrul Comunicațiilor, despre dosarul ”Microsoft”

#DIRECT_ONE_a6covw#

Urmăriți B1TV.ro și pe