Ministrul Cristian Ghinea, despre conflictul cu Sebastian Ghiţă: “E un sentiment ciudat când vezi că ai o mașină pe urma ta (…) Dacă continuă, o să cer protecție de la serviciile statului”

Ministrul Cristian Ghinea, despre conflictul cu Sebastian Ghiţă: “E un sentiment ciudat când vezi că ai o mașină pe urma ta (…) Dacă continuă, o să cer protecție de la serviciile statului”

UPDATE: Sebastian Ghiță a răspuns acestor acuzații și a susținut că Ghinea ar trebui să rezolve problemele privind absorbția fondurilor europene, nu să vâneze vrăjitoare prin oraș. (Detalii AICI)

Într-un interviu acordat Revistei 22, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a susţinut că ieşirile publice mai agresive din ultima vreme ale unor persoane din actualul Executiv tehnocrat au avut loc cu acordul prim-ministrului Dacian Cioloş.

E vorba de niște inițiative individuale ale unor miniștri care au cerut voie primului ministru să iasă și să vorbescă și primul ministru a fost foarte bucuros să vadă această abordare”, a spus Ghinea.

Referitor la conflictul cu deputatul Sebastian Ghiţă, ministrul Cristian Ghinea a susţinut că în acest moment e urmărit de paparazzi şi este posibil să ceară protecţie de la “serviciile statului” în acest caz.

Este o încercare de intimidare care nu va funcționa. D-l Ghiță să stea liniștit, că actele de la DNA merg înainte și probabil că mai avem material pentru DNA. Poate să pună câți paparazzi vrea pe urma mea, nu se va schimba nimic. România nu e Columbia, nu suntem o țară unde trebuie să-mi fie frică pentru siguranța mea și a familiei mele. Deși este un sentiment ciudat când vezi că ai o mașină pe urma ta care te tot pozează, ăia pot să aibă și altceva decât aparate foto. Dacă continuă, o să cer protecție de la serviciile statului”, a declarat Ghinea.

El a mai susţinut că premierul Dacian Cioloş încearcă să construiască o structură care să supervizeze digitalizarea României, acest proiect reprezentând o prioritate a actualului Cabinet:

Poziția premierului este de a crea la Cancelarie această structură care să supervizeze digitalizarea României administrative, deci a demarat procesul de a rezolva problema instituţional și sistemic, nu doar pe contracte punctuale. A creat această poziție de coordonator al procesului de digitalizare. Deocamdată, este d-l Tudorache și interimar la Ministerul Comunicațiilor. Se caută un om potrivit, sper să-l găsim repede și de-acum înainte va fi un fel de supervizare de sus a digitalizării”, a mai declarat Ghinea pentru Revista 22.