Ministrul Economiei, Virgil Popescu, vizită oficială la Paris: Îmi doresc să întăresc parteneriatul economic și energetic între România și Franța

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, vizită oficială la Paris: Îmi doresc să întăresc parteneriatul economic și energetic între România și Franța
Foto: facebook.com/Virgil Popescu

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, se află într-o vizită în Franţa, una dintre cele mai afectate țări din UE de pandemia de ovid-19, cu scopul de a întări parteneriatul dintre cele două ţări în domeniile Economiei şi Energiei.

Ministrul Economiei: Îmi doresc întărirea parteneriatului economic şi energetic între România şi Franţa

„Alături de premierul Ludovic Orban şi de colegii mei ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, mă aflu în vizită în Franţa. Vom avea mai multe discuţii de lucru pentru a întări Parteneriatul strategic dintre cele două ţări, care prevede coordonatele principale ale colaborării pe următorii 4 ani”, a scris Popescu pe Facebook.

Potrivit acestuia, scopul principal al vizitei este semnarea Foii de parcurs pe următorii 4 ani, care prevede coordonatele principale ale colaborării dintre Franţa şi România.

“Acest document, ca şi alte documente, va fi semnat de premierul Franţei, domnul Castex, şi Ludovic Orban, ca şi premier al României. Ca ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri îmi doresc să întăresc parteneriatul între România și Franța în domeniile Economiei și Energiei.”, spune Popescu.

LudovicOrban: Principalul punct al vizitei în Franța, semnarea foii de parcurs a Parteneriatului strategic

Premierul Ludovic Orban a declarat că principalul punct al vizitei sale oficiale de două zile în Franţa, care începe luni, este întrevederea cu omologul francez, Jean Castex, ocazie cu care va fi semnată foaia de parcurs a Parteneriatului strategic România – Franţa. Orban mai are programate întâlniri cu reprezentanţi ai Consiliului întreprinderilor Franţa-România, precum şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti.

Voi pleca în vizită oficială în Franța. Principalul obiectiv al vizitei e adoptarea foii de parcurs privind Parteriatul Strategic între România și Franța. Din 2009, între Franția și România există un Parteneriat Strategic care a fost reînnoit prin declarația președinților României și Franței, în 2018. Scopul principal al vizitei oficiale e semnarea foii de parcurs pe următorii patru ani, care prevede coordonatele principale ale colaborării dintre Franția și România. Acest document, ca și altele, vor fi semnate de premierul Franței și de subsemnatul, ca premier al României. Voi avea și alte întâlniri în cursul vizitei, dar principalul punct al vizitei oficiale e întâlnirea oficială cu premierul Franței la care vom semna foaia de parcurs a Parteneriatului Strategic pe următorii patru ani”,a declaratLudovic Orban, luni dimineață.