Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că fiul său s-a infectat cu SARS-CoV-2 la petrecerea de Revelion

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că fiul său s-a infectat cu SARS-CoV-2 la petrecerea de Revelion
Schimbări radicale la Evaluarea Națională și la Bacalaureat. Computerizarea examenelor, pe agenta ministrului Cîmpeanu

Ministrul Educației a anunțat că fiul său s-a infectat cu SARS-CoV-2 la petrecerea de Revelion, alături de mai mulți studenți, ci nu la școală. Declarațiile au fost făcute în contextul în care Sorin Cîmpeanu a discutat despre siguranța elevilor în școli, la începutul valului cinci al pandemiei.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat în ce condiții și-ar trimite copilul la școală și mai ales dacă este de părere că, în contextul pandemic actual și al creșterii alarmante a cazurilor de COVID-19, unitățile de învățământ sunt sigure. Ministrul Educației susține că gradul se siguranță în școli este cuprins între 76% – 82%.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că fiul său s-a infectat cu COVID-19 la petrecerea de Revelion

Ministrul Educației a fost întrebat, luni, la Digi 24, cum își trimite copilul la școală, având în vedere situația epidemiologică din România. În acest context, Sorin Cîmpeanu a precizat că fiul său s-a infectat cu SARS-CoV-2, iar acest lucru s-a întâmplat la petrecerea de Revelion.

„Este student și o face cu o responsabilitate admirabilă (…) Nu s-a infectat la școală, ci la petrecerea de Revelion, cu mai mulți studenți. Mi-a spus că a purtat masca tot timpul, cu excepția nopții de Revelion. Este vaccinat complet și nu a dezvoltat niciun fel de simptome. A stat în izolare corect, după care a mers la facultate”, a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Ce spune ministrul Educației despre gradul de siguranță din școli

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre gradul de siguranță din școli, în contextul în care numărul cazurilor de COVID-19 este în continuă creștere. Ministrul Educației spune că acest grad de siguranță diferă de la o unitate de învățământ la alta.

Am dat deja un răspuns, după ce m-am consultat cu cei cu competențe epidemiologice. Situația diferă de la o școală la alta, diferența de infrastructură, școli aglomerate, școli neaglomerate, școli cu rata de vaccinare de 100% și școli în care avem rata de vaccinare de doar 20%.

O medie ponderata te duce ca notare, pe o scară de la 1 la 10, între 7,60 și 8,20.Dacă ar fi existat și teste în școli, pentru o testare de două ori pe săptămână, așa cum trebuie, siguranța s-ar fi dus undeva spre nota 9. Dacă ar fi existat și o responsabilitate din partea tuturor, adică dacă s-ar fi testat toți elevii, nota ar merge la 9,50.

Pericol există, dar părinții îi pot învăța pe copii că masca, respectarea regulilor de igienă și vaccinarea duc siguranța către 100%”, a declarat ministrul Educației.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:05 - Zelenski: „Sfârșitul conflictului va fi unul diplomatic” / „Sunt lucruri pe care nu le putem realiza doar la masa negocierilor”
12:49 - Liz Truss, ministrul britanic de Externe: Moldova trebuie echipată „conform standardului NATO” / „Putin a fost clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare”
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”
11:20 - Sorin Grindeanu, despre podul de la Brăila: „Sperăm ca în decembrie să putem să dăm în circulație acest pod. Eu sunt optimist”
10:48 - Rusia a întrerupt livrările de gaze către Finlanda, însă compania publică finlandeză anunță că își va continua activitatea „în mod normal”
10:38 - Trafic intens către litoral și Valea Prahovei. S-au format coloane de mașini pe Autostrada Soarelui
10:12 - Mario Fresh a povestit cum a fost la prima întâlnire cu părinții Alexiei Eram: „Mai emoționat eram când am făcut cunoștință cu tatăl”
09:52 - Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent. Timpurile festive sunt aproape”