Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „OUG apobată miercuri va permite decontarea navetei pentru 130.000 de elevi în limita unor plafoane stabilite”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „OUG apobată miercuri va permite decontarea navetei pentru 130.000 de elevi în limita unor plafoane stabilite”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi pentru B1 TV, în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, că în urma OUG aprobată miercuri de Guvern 130.000 de elevi își vor putea permite decontarea navetei, în limita unor plafoane stabilite:

“Abandonul școlar, știm foarte bine, este foarte mare. Problema transportului poate să contribuie alături de alți factori la creșterea abandonului. Am aprobat în Guvern o Ordonanță de Urgență care nu este perfectă, dar ea va putea permite decontarea navetei pentru un număr de 130.000 de elevi în limita unor plafoane stabilite.

Sunt acei elevi care învață în altă localitate decât cea de domiciliu. Știu că la nivel de plafon sunt probleme, sigur că ne dorim să fie mai mult, dar Ministerul Educației a fundamentat această propunere în echilibru între nevoile reale, între disponibilitățile bugetare și mai cu seamă între execuțiile bugetaredin anii anteriori, când am avut în jur de 70 de milioane de leinaveta elevilor, acum avem 100 de milioane de lei.

Nu mai este un an școlar întreg. Până acum nu au primit nimic decont navetă. Începând de ieri se poate deconta naveta”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.