Ministrul Energiei nu a mai intrat în sală la moțiunea simplă după ce a fost bruscat de George Simion. Virgil Popescu: Trag un semnal de alarmă. Suntem în Parlamentul României, nu în perioada interbelică (VIDEO)

Ministrul Energiei nu a mai intrat în sală la moțiunea simplă după ce a fost bruscat de George Simion. Virgil Popescu: Trag un semnal de alarmă. Suntem în Parlamentul României, nu în perioada interbelică (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost bruscat de copreședintele AUR, George Simion, și a nu vrut să mai revină în sală la moțiunea simplă inițiată împotriva sa. Liberalul susține că e un gest de protest și că dorește astfel să tragă un semnal de alarmă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Virgil Popescu: „Suntem în Parlamentul României, nu suntem în perioada interbelică, nu suntem într-o zonă de tristă amintire”

Ministrul Energiei l-a acuzat pe deputatul AUR că a încercat să îl provoace.

Întrebat dacă e de părere că George Simion ar trebui sancționat, Virgil Popescu a afirmat: „Eu cred că astăzi, după ședința Biroului permanent al Camerei Deputaților, se vor întâlni colegii mei, liderii de grup, grupurile parlamentare și vor reuși să modifice regulamentul astfel încât să nu se mai întâmple, pentru că lucrurile acestea nu sunt noi, s-au mai întâmplat. Practic, în această sesiune parlamentară, în această nouă sesiune parlamentară, lucrurile văd că revin așa la niște lucruri de care mie, vă spun sincer, nu mă simt în largul meu. (…) S-au mai întâmplat, dacă ne aducem aminte, chiar a fost bruscat un alt coleg de-al meu, (…) a fost bruscat în sesiunea trecută”.

Întrebat dacă va mai intra în sală, liberalul a continuat: „Nu, astăzi, eu, în semn de protest, nu voi mai prezenta… voi depune în scris și vă dau și dumneavoastră discursul, ca să aveți exact răspunsul la moțiunea simplă, și colegii mei din grupul Partidului Național Liberal la fel vor face”.

„Aici nu e vorba de teamă, aici e vorba de tras un semnal de alarmă, ați văzut că nu mi-a fost absolut deloc teamă, de tras un semnal de alarmă, că suntem în Parlamentul României, nu suntem în perioada interbelică, nu suntem într-o zonă de tristă amintire (…), și lucrurile trebuie să reintre în normal”, a adăugat Virgil Popescu, în dialogul cu reporterii prezenți la Parlament.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:28 - Ligia Deca, după ce a aflat că bugetul ministerului pe care-l conduce e la un minim istoric de 2,1%: E acoperitor pentru funcționarea normală. În 2013 spunea că 6% din PIB pentru Educație e singura șansă pentru o democrație funcțională
15:24 - Austria și Olanda au blocat aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, la votul decisiv din JAI (surse)
15:16 - Amenzi pentru șoferii care făceau drifturi în Poiana Brașov. Legea prevede amenzi de până la 725 de lei pentru „derapaje controlate, în vederea întoarcerii și rotirii autovehiculului”
15:13 - Ploiești: peste 130.000 de apartamente fără căldură furnizată în sistem centralizat. „E o minciună, avem gaz”
15:03 - Ramona Olaru și Cătălin Cazacu și-au spus adio după un an de relație, chiar în prag de Sărbători: „Nu ne mai vorbim de destul timp”
14:54 - Adrian Cioroianu, după reacția Germaniei la vetoul Austriei: „Toate variantele sunt deschise. Eu nu îi văd dând înapoi pe austrieci, și-ar pierde o parte din credibilitate pe plan intern” (VIDEO)
14:42 - Anunț care vizează transportul gazelor din Neptun Deep al OMV Petrom și Romgaz în plin scandal România – Viena pe spațiul Schengen
14:37 - Mărturia românilor din Austria: „Nu cred că austriecii de rând ar avea o problemă cu intrarea noastră în Schengen”
14:25 - Cantități record de gaze importate de Republica Moldova din România, pe la Ungheni
14:21 - Germania și Luxemburg amenință că vor bloca aderarea Croației la Schengen dacă nu intră și România, și Bulgaria (VIDEO)