Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu: „Inflația a început să își încetinească viteza. Până la acest moment România a folosit 3,4% din PIB pentru a sprijini economia” (VIDEO)

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu: Inflația a început să își încetinească viteza. Până la acest moment România a folosit 3,4% din PIB pentru a sprijini economia (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat miercuri că inflația a fost încetinită în România după măsurile luate de Guvern pentru plafonarea prețurilor la energie:

„Până la acest moment România a folosit 3,4% din PIB pentru a sprijini economia și cetățenii, de la începutul anului, până în prezent.  O să dau ca exemplu costul pentru susținerea pensionarilor, creșterea pensiilor, și a treisprezecea indemnizație și alocațiile și alte cheltuieli din pachetul social, această ordonanță cu privire la plafonarea prețului la energie electrică și la gaz, programele de sprijin masiv a economie, contravaloare de 20 de miliarde de lei.

Peste acest pachet va veni un nou pachet care să se adreseze cetățenilor pentru costurile crescute pe lanțurile de aprovizionare, în special pentru combustibil și alimente pe care le resimțim.

Dacă anul trecut, România se confrunta cu o creștere a inflației galopantă, de la 2,5% la 7,8%, anul acesta prin măsurile luate de Guvern, inflația a început să își încetinească destul de accelerat viteza după Ordonanța privind plafonarea prețurilor la energie. Astăzi este 8,5%”, a spus ministrul Finanțelor.

Acesta i-a răspuns președintelui PNL, Florin Cîțu, care a precizat că este preocupat de creșterea inflației:

Îngrijorările acestea sunt evidente. Noi nu lucrăm cu îngrijorăm noi lucrăm cu politici și venim cu un răspuns. Nu am venit mai târziu pentru că ele trebuiau să intre în vigoare de la 1 aprilie, până atunci exista o schemă care rezolva o situație care putea să se complice”

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - Iran: Două femei au fost arestate după ce un bărbat le-a turnat iaurt pe păr pentru că aveau capetele descoperite (VIDEO)
23:40 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Eliberarea de contractele sufletului. Tehnici și practici spirituale (VIDEO)
23:06 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt contractele sufletului și cum ne limitează (VIDEO)
22:33 - Pavel Popescu (PNL): AUR face constant un joc de destabilizare a României. E nevoie de o comisie de anchetă parlamentară serioasă pe tot ce înseamnă ingerința Rusiei în politica, economia și media românești (VIDEO)
21:53 - Scandalul vaccinurilor anti-COVID | Mihăilă, replică la acuzațiile lui Rafila: Noi nu puteam negocia numărul de doze. Alternativa era să las populația fără vaccin / Atunci nu aveam de unde ști cum va evolua pandemia (VIDEO)
21:02 - Cătălin Bordea, de la ”America Express” direct la psiholog: „Înainte eram moldovean până la capăt, dar acolo am pățit o chestie foarte… și încă mi se întâmplă”
20:47 - Bani, înscrisuri şi materiale importante pentru anchetă, găsite la percheziţiile din dosarul privind fraudarea fondurilor pentru ucraineni. Prejudiciul e de 2 milioane de euro
20:17 - Spitalele județene din Buzău şi Ploieşti fac între ele schimb de pacienţi pentru că nu au medici să-i trateze
19:49 - Victor Vrînceanu, primele declarații după despărțirea de Andreea Antonescu: „Nu am putut suporta”
19:21 - Ilona Brezoianu, probleme după ce și-a cumpărat noul apartament: „Am investit atâția bani și ajung să mă spăl ca pe vremuri…”