Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu: „Inflația a început să își încetinească viteza. Până la acest moment România a folosit 3,4% din PIB pentru a sprijini economia” (VIDEO)

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu: Inflația a început să își încetinească viteza. Până la acest moment România a folosit 3,4% din PIB pentru a sprijini economia (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat miercuri că inflația a fost încetinită în România după măsurile luate de Guvern pentru plafonarea prețurilor la energie:

„Până la acest moment România a folosit 3,4% din PIB pentru a sprijini economia și cetățenii, de la începutul anului, până în prezent.  O să dau ca exemplu costul pentru susținerea pensionarilor, creșterea pensiilor, și a treisprezecea indemnizație și alocațiile și alte cheltuieli din pachetul social, această ordonanță cu privire la plafonarea prețului la energie electrică și la gaz, programele de sprijin masiv a economie, contravaloare de 20 de miliarde de lei.

Peste acest pachet va veni un nou pachet care să se adreseze cetățenilor pentru costurile crescute pe lanțurile de aprovizionare, în special pentru combustibil și alimente pe care le resimțim.

Dacă anul trecut, România se confrunta cu o creștere a inflației galopantă, de la 2,5% la 7,8%, anul acesta prin măsurile luate de Guvern, inflația a început să își încetinească destul de accelerat viteza după Ordonanța privind plafonarea prețurilor la energie. Astăzi este 8,5%”, a spus ministrul Finanțelor.

Acesta i-a răspuns președintelui PNL, Florin Cîțu, care a precizat că este preocupat de creșterea inflației:

Îngrijorările acestea sunt evidente. Noi nu lucrăm cu îngrijorăm noi lucrăm cu politici și venim cu un răspuns. Nu am venit mai târziu pentru că ele trebuiau să intre în vigoare de la 1 aprilie, până atunci exista o schemă care rezolva o situație care putea să se complice”

Urmăriți B1TV.ro și pe