Ministrul Ion Ștefan, despere neregulile grave descoperite în programele PNDL: ”Miniștrii guvernării trecute au tratat cu superficialitate modul cum au fost cheltuiți banii cetățenilor” (VIDEO)

Ministrul Ion Ștefan, despere neregulile grave descoperite în programele PNDL: ”Miniștrii guvernării trecute au tratat cu superficialitate modul cum au fost cheltuiți banii cetățenilor” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Strat de asfalt înjumătățit în Giurgiu, lucrări fictive la drumuri în Neamț, conducte și pompe lipsă în Gorj. Acestea sunt doar câteva dintre neregulile găsite în mai multe proiecte ale Programului Național de Dezvoltare Locală. Potrivit jurnaliştilor g4media.ro, Ministerul Dezvoltării a transmis deja la DNA sesizări privind aceste lucrări fictive făcute de diferite primării din țară în Programul Național de Dezvoltare Locală.

Sesizările au venit în urma controalelor făcute de echipe mixte de la Corpul de control al ministrului și Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC).

Ministrul Dezvoltării a anunțat că va declanșa un control intern la Inspectoratul de Stat în Construcții pentru a vedea de ce inspectorii au avizat deconturile pentru lucrări fictive prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Potrivit ministrului, există mai multe fraude, în diferite judeţe ale ţării.

Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Bună, România!”, cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, ministrul Ion Ștefan a susținut că foștii guvernanți ”au tratat cu superficialitate modul cum au fost cheltuiți banii cetățenilor”.

„Curtea de Conturi a României, într-un raport de audit financiar din 2018 a menționat clar că Ministerul nu a efectuat controale privind verificarea exactității și a realității datelor raportate de beneficiar, comparativ cu situația din teren, referitor la lucrările executate, motivând inexistența personalului.

Acum, Ministerul Lucrărilor Publice are o altă abordare față de această situație. Dacă miniștrii guvernării trecute au tratat cu superficialitate modul cum au fost cheltuiți banii cetățenilor, noi am hotărât, în această guvernare de trei luni, să facem ce nu au făcut ei în trei ani.

De la preluarea mandatului, împreună cu inspectorii ISC, am controlat toate cererile de plată înaintate către Minister”, a declarat Ion Ștefan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
18:09 - Jair Bolsonaro intră la Adunarea Generală a ONU, dar nu și în restaurantele din New York, unde dovada vaccinării e obligatorie. Președintele Braziliei a fost fotografiat mâncând pizza pe marginea drumului (FOTO)
17:27 - Ioana Mihăilă explică cum s-a pregătit MS pentru valul patru: Creșterea numărului de paturi ATI/TI reprezintă punerea în aplicare a planului pregătit de Ministerul Sănătății
17:25 - Ludovic Orban: Joaca de-a politica trebuie să se termine! Cine poartă răspunderi pentru această criză gravă trebuie să și le asume și să acționeze în consecință. După 25 septembrie, PNL are capacitatea să pună punct crizei (VIDEO)
17:08 - Echipa Orban, apel pentru soluționarea crizei politice. Ionel Dancă: Ludovic Orban, cel care poate face majoritatea parlamentară. Respingem orice fel de colaborare cu PSD (VIDEO)
17:03 - Schimbări la înmatricularea și radierea mașinilor. Detaliul pe care toți șoferii trebuie să îl știe
16:39 - Lista celor 234 de localități în care incidența e de cel puțin 3 la mie (DOCUMENT)
16:31 - 2.468 de școli vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile. Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță
16:29 - Florin Cîțu: Octavian Berceanu a fost numit politic la Garda de Mediu și nu l-am demis eu, de fapt i-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieșit de la guvernare
16:17 - Marcel Ciolacu: Bilanțul negru de astăzi, cu 120 de morți de COVID, 990 de bolnavi la ATI și aproape 6.800 de cazuri este doar începutul
16:16 - Florin Cîțu, declarații contradictorii despre valul 4: „S-ar putea să fie ceva, dar nimic din ceea ce a fost până acum”