Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, surprins fără mască de protecție pe holurile Parlamentului. Răzvan Cherecheș: “Este inadmisibil să dea un astfel de exemplu în plin val 3, cu secțiile de terapie intensivă aglomerate” (FOTO)

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, surprins fără mască de protecție pe holurile Parlamentului. Răzvan Cherecheș: “Este inadmisibil să dea un astfel de exemplu în plin val 3, cu secțiile de terapie intensivă aglomerate” (FOTO)

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost surprins, luni, pe holurile Parlamentului, fără mască de protecție.

În imaginile publicate de stirileprotv se poate vedea cum demnitarul vorbește la telefon și chiar se salută cu doi colegi în timp ce nu respectă una dintre regulile de bază impusă în plină pandemie de coronavirus: obligația de a purta mască de protecție în toate locurile publice.

Nu mai puțin de 20 de minute, ministrul Sănătății nu a purtat mască, iar la un moment dat, a fost invitat într-unul dintre birourile parlamentare de către unul dintre colegii săi de la USR-PLUS.

Amintim faptul că pe perioada stării de alertă,masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei,în conformitate cu condițiile impuse de Ordinul Comun MS-MAI nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

O reacție la aceste imagini a avut și fostul consilier onorific al lui Vlad Voiculescu, Răzvan Cherecheș care a scris pe Facebook că este șocat de cele întâmplate și că este inadmisibil ca ministrul sănătății să dea un astfel de exemplu în plin val 3.

“sunt profund șocat! este inadmisibil ca ministrul sănătății să dea un astfel de exemplu în plin val 3, cu secțiile de terapie intensivă aglomerate, cu restricții majore (unele exagerate – vezi ora 18:00 pentru supermarketuri)! nu am cuvinte …”

Ultima oră
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori
21:43 - Șefa Comisiei Europene, reacție fermă la pactul pe apărare dintre SUA, Marea Britanie și Australia. Ursula von der Leyen: Franța, tratată inacceptabil. UE așteaptă clarificări
21:28 - Șerban Bubenek, despre soluții privind paturile ATI pentru COVID-19 la București: Vor fi operaționalizate unitățile mobile (VIDEO)
21:13 - Sorin Cîmpeanu: Vom debloca în scurt timp formularele prin care părinții își pot exprima intenția de vaccinare a elevilor. Nu îi vom dezavantaja în niciun fel pe cei care nu doresc sau pe indeciși (VIDEO)
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative