Ministrul Sportului, discuție cu omologul francez, Roxana Mărăcineanu. Eduard Novak: Mi-a oferit elemente și informații pe care le vom avea în vedere în strategia națională a sportului românesc

Ministrul Sportului, discuție cu omologul francez, Roxana Mărăcineanu. Eduard Novak: Mi-a oferit elemente și informații pe care le vom avea în vedere în strategia națională a sportului românesc
Foto: Inquam Photos / George Călin

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a precizat marți că a participat astăzi la o discuție „deosebit de interesantă” cu Roxana Mărăcineanu, ministrul delegat al sporturilor din Franța, în sistem de videoconferință, iar omologul francez i-a oferit elemente și informații pe care spune că le va avea în vedere în strategia națională a sportului românesc.

Ce a declarat Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, după discuția cu omologul francez, Roxana Mărăcineanu

„Am participat astăzi la o videoconferință cu doamna Roxana Mărăcineanu, ministrul delegat al sporturilor din Franța, discuția fiind una deosebit de interesantă.Dincolo de o scurtă prezentare a activității ministeriale a fiecăruia dintre noi, am schimbat idei extrem de utile cu privire la strategia națională a sportului și m-am bucurat să aflu că Franța are deja implementate proiecte naționale de inițiere în înot pentru copiii din grădinițe și seniori. Aceste proiecte au plecat de la statistica îngrijorătoare a numărului mare de decese anuale prin înec, astfel încât le-au fost alocate resurse bugetare semnificative: 115 milioane de euro pentru achiziționarea de bazine mobile și 3 milioane de euro pentru plata cluburilor și asociațiilor sportive care vor organiza cursurile de inițiere în natație”, a scris Eduard Novak, marți, pe Facebook.

De asemenea, spune ministrul, „printr-o colaborare cu Ministerul Educației Naționale din Franța, se investește în proiecte de ecologie și finanțare a amenajării unor piste pentru biciclete, în paralel cu susținerea unor proiecte de inițiere în ciclism și educație rutieră în rândul preșcolarilor. Bugetul pe 3 ani în acest sens este de 30 de milioane de euro”.

„Viziunea mea cu privire la educația copiilor și tinerilor are, în linii mari, aceleași coordonate, astfel că întâlnirea cu omologul meu francez a reprezentat o confirmare prețioasă și mi-a oferit elemente și informații pe care le vom avea în vedere în strategia națională a sportului românesc”, a mai adăugat Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului.