Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, despre riscul ca Metrorex să intre în insolvență: “Este pur și simplu matematică. Asta se întâmplă cu orice companie. Salarii – 900 de milioane de lei, venituri – 200 de milioane de lei”

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, despre riscul ca Metrorex să intre în insolvență: “Este pur și simplu matematică. Asta se întâmplă cu orice companie. Salarii - 900 de milioane de lei, venituri - 200 de milioane de lei”
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat miercuri că în absența unui plan de restructurare a personalului Metrorex sau a unui plan de scădere a salariilor, compania riscă să intre în insolvență:

“Este matematică simplă. Vă las să facem această contabilitate împreună aici, salarii – 900 de milioane de lei, venituri – 200 de milioane de lei. Dincolo de salarii mai sunt și alte cheltuieli, vreo 400 de milioane. Alocare de la buget, subvenție 600 de milioane de lei, care este oricum dublă, și dublă per tren kilometru față de cum era acum 5 ani. Lipsesc vreo 500 de milioane de lei și asta nu duce decât la situația de insolvență. Asta se întâmplă cu orice companie, nu e o magie, există doar prezumția că dacă e companie de stat, și aici sunt perfect de acord cu premierul, e o gaură fără fund. Nu este așa. Nu vom mai permite acest lucru”, a declarat ministrul Drulă.

Acesta a precizat că un plan de creștere a veniturilor Metrorex vizează chiar folosirea spațiilor comerciale, închiriate în prezent la prețuri derizorii, în interesul statului și al companiei Metrorex:

“E pur și simplu matematică, dacă nu mai ai venituri cu care să acoperi cheltuielile intri în insolvență. Intri în insolvență ca să nu intri în faliment. Este o societate pe acțiuni, o companie comercială, nu o agenție sau un departament din Ministerul Transporturilor. Are un bilanț, pierderi, venituri, credite, angajați, și așa mai departe.

Unul dintre planurile pentru creșterea veniturilor este să luăm banii care sunt ai noștri pe acele spații care sunt închiriate la prețuri derizorii, bani care intră în buzunarul indicatului. Dacă chiria pentru acele spații intră în buzunarul statului, este un plan de creștere a veniturilor”.

Ultima oră
08:02 - Patru persoane au murit, după un grav accident de circulație în județul Caraș-Severin. Una dintre victime avea 16 ani
07:48 - România, printre destinațiile preferate de nevaccinați, datorită măsurilor mai relaxate. „Au cerut un zbor doar dus”
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”