Mircea Geoană, despre ce urmează după alegerile parlamentare: „Nu cred că are cineva potențial astăzi să facă peste 40%. Sunt două partide importante care vor face în zona aceasta de scor”

Mircea Geoană, despre ce urmează după alegerile parlamentare: „Nu cred că are cineva potențial astăzi să facă peste 40%. Sunt două partide importante care vor face în zona aceasta de scor”
Foto: jurnalistii.ro

Senatorul Mircea Geoană a vorbit, la dcnews, despre ce urmează după alegerile parlamentare, precizând că niciun partid politic nu ar avea potențialul de a obține un scor de peste 40%.

„Orice e posibil, să vedem rezultatul alegerilor parlamentare, este clar că vor fi două blocuri importante care vor face un scor în jur de 30%, mai mult sau mai puțin în zona aceasta. Nu cred că are cineva potențial astăzi să facă peste 40%, (…) dar poate să fie între 30 și 40%, sunt două partide importante care vor face în zona aceasta de scor. Ar trebui să vedem dacă și cine dintre actorii de talie mai mică vor intra în toamnă în Parlament ca să vedem care este oferta politică", a declarat senatorul Mircea Geoană.

În ceea ce privește alianțele PSRo, Mircea Geoană a spus că există potențial și spațiu electoral pentru ca partide cu un mesaj credibil, altele decât PSD și PNL.

„Suntem în faza de evaluare post alegeri locale. Vom vedea care sunt soluțiile pentru la toamnă, cred că în clipa de față există potențial și spațiu electoral pentru ca partide cu un mesaj credibil, altele decât PSD și PNL, să poată să intre în Parlament. PSRo este unul dintre acestea, vom vedea care sunt elementele care ne vor conduce spre o decizie finală, dar pentru sănătatea sistemului democratic românesc și pentru a pune presiune pe partidele mari, cred că intrarea în Parlament a două-trei formațiuni de talie mică sau medie este utilă și pentru a diversifica oferta.

Nu cred în marile coaliții. Dacă-mi spuneți de 2009, este clar că și o mare coaliție va avea relativ aproape- se face în 2017- alegerile prezidențiale din 2019 și se va repeta aproape la indigo scenariul din 2009. Este imposibil ca PSD și PNL să stea împreună la guvernare și unul dintre ele să nu aibă candidat la Președinție și unul dintre ele să se bată pe bune pentru câștigarea Cotroceniului. Deci preferința mea ar fi pentru o majoritate în jurul celor două mari partide", a spus Mircea Geoană.