Mirel Palada: Victor Ponta va rezista până când i se termină mandatul pentru că are o performanță guvernamentală foarte bună, opoziția și-a dovedit neputința de mai multe ori și avem o coaliție guvernamentală cât se poate de stabilă (VIDEO)

Mirel Palada: Victor Ponta va rezista până când i se termină mandatul pentru că are o performanță guvernamentală foarte bună, opoziția și-a dovedit neputința de mai multe ori și avem o coaliție guvernamentală cât se poate de stabilă (VIDEO)
Foto: B1 TV

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Mirel Palada a declarat în cadrul emisiunii ”Lumini și umbre”, difuzată sâmbătă pe B1 TV, că este de părere că Victor Ponta va rămâne la conducerea Executivului până la alegerile de la finalul anului 2016.

”Victor Ponta va rezista – și ăsta este punctul meu de vedere personal, ținând cont de faptul că nu mai sunt purtătorul de cuvânt al Guvernului, dar fac parte din echipa guvernamentală în continuare – va rezista până la momentul în care i se termină mandatul, noiembrie sau decembrie 2016, când vor fi următoarele alegeri parlamentare”, consideră actualul șef al Direcției pentru Strategii Guvernamentale din cardul Guvernului.

Mirel Palada a enumerat și câteva motive pentru care crede că Ponta își va duce mandatul până la capăt.

”Pe de o parte pentru că are o performanță guvernamentală foarte bună, orice ar zice detractorii lui. Orice ar zice, își face treaba cum trebuie. Dincolo de componenetele personale, de comunicare, că unii îl detestă, că alții nu îl suferă…. Doi la mână, datorită faptului că opoziția și-a dovedit neputința de mai multe ori. Trei la mână, datorită faptului că avem de-a face cu o coaliție guvernamentală parlamentară cât se poate de funcțională și cât se poate de stabilă. Ăsta este singurul care contează, până la urmă. Mă rog, mai există un lucru care contează, și anume că președintele nu poate să îl demită. Exact cum s-a întâmplat cu Băsescu, la vremea respectivă, cu Tăriceanu. Băsescu ar fi dat zile de la el, numai să-l demită pe Tăriceanu, dar nu putea conform prerogativelor constituționale”, a explicat Palada.

Acesta a mai precizat că într-o posibilă modificare a coaliției guvernamentale, pricipalul factor este UNPR care și-a îndeplinit angajamentul luat față de Guvern.

”UNPR-ul s-a țint de cuvânt. Spre deosebire de multe alte situații din politica românească, în momentul de față, UNPR-ul de atât timp este supus unui asalt mediatic, retoric și totuși au rezistat și s-au ținut de cuvânt, un lucru foarte important în politica românească. Și pentru asta, jos pălăria!”, a mai spus Mirel Palada.

Mirel Palada: Victor Ponta va rezista în fruntea Guvernului până în 2016