Miting de susţinere a lui Traian Băsescu la Iaşi. Blaga: „Toţi suntem uniţi pentru a spune NU la referendum. Dă-ți demisia, Victor Ponta!”

Miting de susţinere a lui Traian Băsescu la Iaşi. Blaga: „Toţi suntem uniţi pentru a spune NU la referendum. Dă-ți demisia, Victor Ponta!”

UPDATE 12.40: Mitingul de la Iași s-a încheiat cu Imnul Golanilor, în jurul orei 12:40.

UPDATE 12.15:
Președintele suspendat Traian Băsescu i-a îndemnat, sâmbătă, pe susținătorii prezenți la mitingul de la Iași să se prezinte la referendum pe 29 iulie pentru a spune „NU” echipei Antonescu-Ponta-Voiculescu.

Vreau ca pe 29 să mergem la vot. Sunt foarte mulți care spun că nemergând la vot nu legitimăm lovitura de stat. Pot fi de acord cu ei, dar până la un punct, și acest punct este legat de cum ne văd cei din UE. România are acum nevoie să se vadă mai mult ca oricând că există o forță care pune capăt abuzului și loviturii de stat a lui Ponta și Antonescu, iar această forță nu este alta decât poporul român”, a spus președintele suspendat.

Vezi AICI declarațiile lui Traian Băsescu la mitingul de la Iași

Traian Băsescu, la mitingul de susținere de la Iași

Embed: " />UPDATE 11.52: 
Prezent sâmbătă la mitingul de susținere a lui Traian Băsescu, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu i-a îndemnat pe români să se prezinte la referendum pe 29 iulie și să voteze împotriva suspendării președintelui, pentru a „salva România”.

Trebuie să salvăm România salvând un președinte legitim ales, salvând statul de drept, Constituția. Asta trebuie să ne îndemne să nu stăm acasă, să mergem să votăm. Vrem ca noi să rămânem oaia neagră a Europei?”, a spus Ungureanu.

Mihai Răzvan Ungureanu, la mitingul de la Iași

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21811').select();" id="embed_text_21811" />

UPDATE 11.28: Europarlamentarul PDL Cristian Preda i-a criticat pe liderii USL spunând că în loc să organizeze referendumul, aceștia „au ajuns să schimbe regulile de la o zi la alta”, astfel încât cu o săptămână înaintea votului, nimeni nu știe cum se vor desfășura alegerile.

USL a crezut că îi face rău lui Traian Băsescu și a făcut până la urmă un rău României. Unde te vei opri, Crin Antonescu, până unde vrei să mergi? (…) Crin Antonescu nu a fost ales de români, nu a reușit să câștige nici măcar în turul doi. E drept să fie acum la Cotroceni? Au ajuns să spună că președintele CE, Barroso, este un politruc. L-au propus ca model politic pe Vladimir Putin. (…) În loc să organizeze referendumul, au ajuns să schimbe regulile de la o zi la alta încât toată lumea se teme de fraudă”, a spus Cristian Preda.

UPDATE 11.25: Liderul PDL Vasile Blaga a cerut demisia premierului Victor Ponta, pe care l-a numit „un hoț, un plagiator”.

Eu nu înţeleg cum omul ăsta mai poate vorbi cu nevastă-sa, se mai poate uita în ochii copiilor lor şi spun «Jos, dă-ţi demisia, domnule Ponta!». Toţi suntem uniţi pentru a spune nu la referendum, nu acestei clici, iar în toamnă să reuşim să-i dăm jos, dar democratic, nu cum au făcut-o ei”, a spus Vasile Blaga.

Vasile Blaga cere demisia lui Victor Ponta

Embed: " />

Un miting de susţinere a preşedintelui suspendat Traian Băsescu are loc sâmbătă dimineață la Iaşi. Liderii locali ai PDL au anunţat că aşteaptă 20.000 de oameni la eveniment.

Printre participanţi se află şi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, care şi-a arătat de altfel susţinerea faţă de Traian Băsescu în cadrul mai multor evenimente publice.

Mihai Razvan Ungureanu s-a întâlnit cu mai mai mulți susținători pe esplanada Teatrului Național ‘Vasile Alecsandri’. Cu această ocazie, fostul premier le-a cerut celor prezenți să iasă la miting pentru a protesta față de actuala putere.

Nu se poate să stăm pasivi, ci trebuie să facem ceva împotriva celor care au făcut rau. Trebuie să mergem mai departe și să arătăm ce vremuri de restriște trăim„, a spus Ungureanu.

Alături de fostul premier se află și europarlamentarul PDL Cristian Preda.

Miting de susţinere a lui Traian Băsescu la Iaşi

Embed: " />