Monica Anisie: Am solicitat la CNATDCU să fie evaluate toate tezele de doctorat realizate la Academia de Poliție, pentru a vedea dacă sunt sau nu plagiate. Sunt peste 800 de teze (VIDEO)

Monica Anisie: Am solicitat la CNATDCU să fie evaluate toate tezele de doctorat realizate la Academia de Poliție, pentru a vedea dacă sunt sau nu plagiate. Sunt peste 800 de teze (VIDEO)
Foto: Monica Anisie / Facebook

Monica Anisie, ministrul Educației, este cea care a semnat Ordinul prin care Academia de Poliție București a pierdut dreptul de a mai acorda titlul de doctor. În direct pe B1 TV, miercuri seară, demnitarul liberal a subliniat că în Educație trebuie luate și „decizii care să evidențieze că etica universitară contează”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Monica Anisie: „Am solicitat la CNATDCU să fie evaluate toate tezele de doctorat care au fost realizate la Academia de Poliție”

Întrebată de Silviu Mănăstire, la „Dosar de politician”, dacă i-a fost ușor să ia o asemenea decizie, Monica Anisie a răspuns: „Nu a fost foarte ușor, dar decizia este una care arată că în Educație trebuie să existe integritate și trebuie să luăm și decizii care să evidențieze că etica universitară contează”.

Întrebată dacă a primit diverse telefoane, sugestii sau s-a confruntat cu vreun fel de intervenție, ministrul Educației a subliniat: „Întotdeauna am luat în considerare ceea ce organismele din cadrul Ministerul Educației propun și aici vorbim de ceea ce a realizata Consiliul de Etică și Management Universitar, acea hotărâre pe care am primit-o la Ministerul Educației, am transmis-o și către Ministerul Afacerilor Interne și am luat această decizei care, repet, este, așa cum ați spus și dumneavostră, una istorică”.

Întrebată dacă a purtat o discuție cu Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, înainte de această decizie, ministrul Monica Anisie a precizat: „Nu, doar l-am informat că a venit acest raport și că îl transmit și către Ministerul Afacerilor Interne, deci nu am avut altă discuție decât pe tema aceasta, că voi transmite raportul și către Ministerul Afacerilor Interne”.

Referitor la persoanele civile care ajungeau să obțină doctoratul la Academia de Poliție, demnitara a explicat că „aceștia puteau să se înscrie la doctorat și să fie admiși pe bazaconcursului care era organizat de către Academia de Poliție”.

„Acum vreau să vă mai spun un lucru – că, în conformitate cu Articolul 216, Alineatul 2 din Legea Educației Naționale, am decis și monitorizarea acestei academii de poliție pentru că trebuie să vedem exact din perspectiva noastră, a Ministerului Educației, ce se întâmplă în cadrul acestei instituții de învățământ. Mai mult decât atât, am solicitat Consiliului consultativ din cadrul Ministerului Educației, adică am solicitat la CNATDCU să fie evaluate toate tezele de doctorat care au fost realizate la Academia de Poliție”, a subliniat ministrul Educației. Întrebată dacă procedura va fi extinsă pe toată existența școlii doctorale, Monica Anisie a precizat: „Da, vorbim de acele peste 800 de teze de doctorat care au fost realizate în cadrul Academiei de Poliție să fie verificate pentru a vedea dacă sunt sau nu sunt plagiate”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)