Monica Macovei, despre legea votului prin corespondență și audierea lui Corlățean: E foarte normal. Mă întrebam când începe și acest dosar. Niciun partid nu vrea ca românii din diaspora să voteze pentru că le strică toate socotelile

Monica Macovei, despre legea votului prin corespondență și audierea lui Corlățean: E foarte normal. Mă întrebam când începe și acest dosar. Niciun partid nu vrea ca românii din diaspora să voteze pentru că le strică toate socotelile

Monica Macovei este de părere că ceea ce s-a întâmplat luni la DNA, unde Titus Corlățean a fost chemat ca martor la audieri, este ceva normal, mai ales că europarlamentarul se află printre cei care au depus plângere penală după situația de la alegerile prezidențiale din 2014 când românii din diaspora nu au putut vota.

„Există foarte multe probe și foarte multe sesizări. E foarte normal. Mă întrebam când începe și acest dosar. Nu am primit nicio notificare după ce am făcut plângerea”, a declarat Macovei într-o intervenție telefonică pentru emisiunea „Evenimentul Zilei”, difuzată la B1 TV.

Politicianul a adăugat că plânegerea depusă a fost împotriva „lui Titus Corlățean, Victor Ponta și încă o persoană”.

Macovei a precizat că au fost ambasadori care le-a spus acestora dinainte câți oameni vin la vot și câte secții sunt necesare.

„Niciodată, niciun partid nu a vrut să voteze dispora pentru că le spulberă”, a subliniat Macovei.

Întrebată de promisiunile pe care președintele Klaus Iohannis le-a făcut referitoare la acest caz, europarlamentarul a susținut că „au fost două promisiuni ale lui Iohannis pentru românii care nu au reușit să voteze. Se face un an și nu s-a întâmplat nimic. Unde e legea votului la distanță pe care a promis-o între cele două tururi? Eu am propus un proiect de lege la Comisia Electorală. Nu am mai auzit nimic de atunci. Iohannis nu s-a ținut de promisiune. Trebuie să facă presiune zi de zi. Nici PSD, nici PNL, nici UDMR, nimeni nu vrea ca românii din diaspora să voteze pentru că le strică toate socotelile”.

Ultima oră
09:49 - Valeriu Gheorghiță, mesaj pentru medicii nevaccinați anti-COVID: „Sprijinul statului, pentru testarea gratuită, nu poate să fie la nesfârșit”
09:19 - Românii cumpără apartamente și case la mare. Cât costă locuințele de lux din Mamaia Nord (VIDEO)
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme”