Monica Macovei: Ideea negocierii votului este imorală. Dacă Iohannis semnează scrisoarea pe care i-am adresat-o, eu îl voi vota (VIDEO)

Monica Macovei: Ideea negocierii votului este imorală. Dacă Iohannis semnează scrisoarea pe care i-am adresat-o, eu îl voi vota (VIDEO)

Candidatul independent la președinție Monica Macovei a declarat, miercuri seara, în emisiunea „Actualitatea Românească” de pe B1 TV, că i-a înaintat lui Klaus Iohannis o scrisoare prin care solicită „10 cerinţe minimale” privind „chestiuni de principii”, de la justiţie şi anticorupţie la economie.

„Cei care m-au votat pe mine au votat nu omul, ci principiile pe care le-am pus în programul politici. Deci sunt oameni liberi care vor decide singuri cum votează. Eu i-am trimis azi lui Klaus Iohannis o scrisoare și i-am spus pe scurt care sunt cerințele minime pe care cred că alegătorii mei din primul tur le doresc în continuare. Dacă semnează această scrisoare va primi votul meu. Deocamdată nu am primit niciun răspuns, am trimis scrisoarea astăzi. Nu negociem, e o scrisoare pe care eu am semnat-o în numele oamenilor care au votat pentru principiile pe care le-am promovat eu. Dacă Iohannis semnează această scrisoare, eu îl voi vota. Mai departe, cei care m-au votat pe mine, ce fac, e treaba lor. ”, a spus aceasta.

„Ideea negocierii votului este imorală. Ce, oamenii sunt pixuri, pietre? Nu, ei sunt liberi. Oamenii care m-au votat pe mine au crezut în niște principii, în justiție, în dreptate. Cei mai liberi m-au votat pe mine”, a completat Macovei.

„Nu i-am trimis-o lui Ponta, pentru că el poate semna orice, dar nu respectă niciodată nimic. La Ponta n-am nicio așteptare să nu mintă, e dictatura, e ciuma roșie”, a completat aceasta.

În scrisoarea adresată lui Klaus Iohannis, Macovei îi cere acestuia, între altele, să nu promulge legea graţierii şi amnistiei, să nu efectueze graţieri individuale „decât pentru oameni aflaţi în nevoie”, să organizeze, dacă va ajunge preşedinte, un referendum naţional în 2015 pentru eliminarea imunităţii parlamentarilor, miniştrilor şi a preşedintelui, să garanteze, în privinţa politicii externe, păstrarea direcţiei României către vest, continuarea procesului de integrare în UE prin aderarea României la spaţiul Schengen, să respecte independenţa justiţiei.

Macovei: Ideea negocierii votului este imorală

Tags: