Mugur Mihăescu, reacție categorică vizavi de Austria după refuzul de a primi România în Schegen: „Putem și noi să șantajăm, că m-am săturat”

Mugur Mihăescu, reacție categorică vizavi de Austria după refuzul de a primi România în Schegen: „Putem și noi să șantajăm, că m-am săturat

România nu a fost primită în spațiul Schengen, după ce Austria s-a opus la vot. În acest context, Mugur Mihăescu este de părere că statul român ar trebui să aibă o atitudine clară în această direcție și să înceteze orice fel de colaborare financiară cu Austria, stat care a blocat aderarea țării noastre.

„Acest vot de ieri (n.r. joi) este o consecință a 33 de ani de poziție ghiocel și capră a României în relațiile cu partenerii serioși. Asta este consecința. Ce este de făcut de acum încolo? Eu îmi doresc ca de luni românii toți să meargă să alimenteze la OMV și la Petrom, pentru că de luni eu dacă aș fi în locul Guvernului, aș da o ordonanță de urgență prin care toate redevențele OMV și Petrom ar crește de vreo câte 10-15-20 de ori”, a declarat Mugur Mihăescu vineri seara, la Antena 3.

Mugur Mihăescu, după ce România nu a fost primită în Schengen: „Putem și noi să șantajăm!”

Mugur Mihăescu este de părere că România ar trebui să aibă o reacție pe măsură a ceea ce i s-a întâmplat în ultimele zile și să se comporte ca atare în ceea ce privește relațiile de colaborare cu Austria.

„Austria ne-a declarat că suntem cetățeni de mâna a doua. Păi atunci eu cred că există destule bănci în lumea asta care stau la coadă să facă afaceri cu România, chiar și bănci românești(…). Putem și noi să șantajăm, că m-am săturat de 33 de ani să stau în patru picioare. Sunt biped și am coloană vertebrală”, a adăugat acesta.

Mugur Mihăescu, îndemn la președintele Iohannis

„Mâine cetățeanul acela anumit președintele României ar trebui să iasă public în conferință de presă și să spună că rupem toate relațiile economice cu Austria, toate aceste mărfuri care vin în tranzit spre România vor fi ținute în vamă 8 săptămâni …10 săptămâni. El trebuie să iasă și să ceară poporului român să acționeze ca un popor vertical.

El să iasă și să spună gata! De mâine toate instituțiile statului român rup orice relație financiară cu Austria. Ca să înțeleagă și Austria cum este ca atunci când ne tratezi ca pe ultima prostituată, ca să nu spun cuvântul celălalt, s-ar putea să te găsești plesnit.

M-am săturat să fiu umilit”, a încheiat Mugur Mihăescu despre rușinea trăită de România odată ce a fost refuzată în Schengen.

Urmăriți B1TV.ro și pe