Negocieri eșuate cu sindicaliștii de la STB. Nicușor Dan: „Sunt foarte multe probleme în transportul public. Rezolvarea lor necesită un dialog, un calendar de acțiuni si foarte mulți bani”

Negocieri eșuate cu sindicaliștii de la STB. Nicușor Dan: Sunt foarte multe probleme în transportul public. Rezolvarea lor necesită un dialog, un calendar de acțiuni si foarte mulți bani
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat vineri seara că negocierile cu sindicaliștii de la STB au eșuat, după ce angajații nu și-au reluat activitatea și au continuat greva.

Nicușor Dan, despre greva de la STB

Acesta a precizat că există deja o decizie a instanței care spune că angajații STB trebuie să reia activitatea: „Principiul fundamental al statului de drept este ca atunci când două sau mai multe părți au puncte de vedere diferite, apelează la instanță și ce spune instanța se respectă. Instanța a spus că dipune încetarea grevei și reluarea activității”.

Întrebat despre posibile soluții pentru problemele de la STB, Nicușor Dan a răspuns: „Sunt foarte multe probleme în transportul public. Rezolvarea lor necesită un dialog, un calendar de acțiuni si foarte multi bani. Am reusit sa echilibram financiar societatea dar e un prim pas. Avem mai multe proiecte”, a spus Nicușor Dan.

Ce spune liderul sindicaliștilor STB

Liderul sindicaliştilor STB, Vasile Petrariu, a anunţat, vineri, un eşec al discuţiilor cu primarul general şi conducerea STB.

”Domul primar general nu a stat cu noi nici măcar un minut (…) nu a intenţionat niciodată să rezolve acest lucru. Lucrul acesta noi l-am bănuit. Noi o să e transmitem salariaţilor care ne aşteaptă la unităţi (…) Lucrul ăsta nu face decât să escaladeze conflictul. Aceste declaraţii şi poziţii belicoase care invită şi instigă nu ajută cu nimic”, a declarat Vasile Petrariu, vineri, după cea de-a doua rundă de discuţii convocată la Primăria Capitalei.

Sindicaliştii afirmă că soluţiile erau legate de dialog.

”Măcar în ultima clipă trebuia să fie un dialog real, care să permită dezamorsarea acestui conflict. Ne ducem la salariaţi să le transmitem această mare realizare – mă refer la întâlnirea cu primarul general – aşteptăm de la Tribunal decizia de astăzi şi salariaţii vor decide ce vor face în perioada următoare, a mai declarat liderul sindicatului STB.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina