Negocieri eşuate între PNL şi USR-PLUS pentru guvernarea locală din Timişoara

Negocieri eşuate între PNL şi USR-PLUS pentru guvernarea locală din Timişoara

PNL și USR-PLUS nu au ajuns la un acord privind guvernarea locală în județul Timiș. Negocierile au eșuat în prvinţa împărțirii funcţiilor de viceprimari în Timişoara şi de vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Timiş.

Negocierile au eșuat între PNL și USR-PLUS în județul Timișoara

“Am ajuns la sfârşitul acestor negocieri după trei zile bune de discuţii despre proiectele noastre comune. Am agreat un text de parteneriat şi, cu 5 minute înainte să închidem acest parteneriat, partenerii noştri potenţiali ne-au spus că nu sunt în măsură să onoreze ce am negociat luni şi miercuri, şi asta înseamna să avem un viceprimar de la USR Plus şi un viceprimar de la PNL şi un vicepreşedinte de la USR Plus şi unul de la PNL. Au spus că au nevoie de timp să se gândească la această soluţie, că propun să facem asta după alegerile parlamentare.

Pentru noi este exclus să continuăm o instabilitate politică aici. Din acest motiv, aceste negocieri de azi nu au fost duse la un bun sfârşit. Noi vom analiza situaţia şi să vedem cum putem, într-un timp cât mai rapid, aşa cum ne cere situaţia de urgenţă, să ajungem la o stabilitate în Consiliul Local şi Judeţean”, a explicat primarul ales al Timişoarei Dominic Fritz.

Joi, la întâlnirea celor două delegaţii, USR PLUS şi PNL, la care liderii Dominic Fritz şi Alin Nica aveau să anunţe rezultatul negocierilor, a fost dezvăluit faptul că acestea sunt într-un blocaj, din cauza afirmaţiilor făcute de Cătălin Drulă.

Cum s-a ajuns la acualul blocaj

Acesta a susţinut că la primele discuţii, liberalii au dorit să negocieze funcţii, și nu principii.

”Am avut prima discuţie în acest inedit format, nouă oameni de la USR şi nouă oameni de la PNL. Noi, cei de la USR PLUS am început cu discuţia despre proiecte. Cei de la PNL au fost un pic descumpăniţi, dar este important să discutăm despre proiecte că până la urmă nu lăsăm în spatele nostru majorităţi şi posturi, ci lăsăm proiecte concrete pentru oameni. … Nu ştiu, poate la alte negocieri la care au participat în alte dăţi s-a început cu alte lucruri prima dată, poate cu funcţii, discuţii despre posturi. Noi am început discuţia cu o listă de proiecte concretă… că asta mi se pare o ordine corectă, să discuţi despre proiecte şi principii, nu despre oameni”, a declarat, miercuri, Cătălin Drulă, potrivit news.ro.

Pe de altă parte, liderii PNL susin că tocmai cei de la USR au cerut negocierea funcţiilor, şi nu a principiilor şi a proiectelor.

Ultima oră
20:13 - Tanczos Barna, după discuția cu activistul de mediu bătut la Suceava: I-am spus că trebuie să avem tot timpul grijă să nu se întindă coarda foarte mult. Nu vom reuși niciodată să ne substituim organelor de anchetă (VIDEO)
20:00 - Focar de COVID-19 la Primăria Deva: „Au fost luate măsuri de dezinfecție, iar persoanele bolnave au intrat în izolare”
19:49 - Comisia Europeană va lansa un plan pentru ca UE să facă față la creșterile mari de prețuri la energie
19:41 - Irineu Darău, după ce a spus că alegerile din USR PLUS au fost organizate inechitabil, incompetent și anti-democratic: „Nu cred că poți trata un candidat în felul acesta” (VIDEO)
19:16 - ANAF: Şase firme cu sedii în Bucureşti şi judeţul Gorj au vândut cosmetice de 62,5 milioane lei, fără factură
19:12 - Emilian Imbri: Intensitatea pandemiei o creează omul prin comportamentul lui / Nu cred că ține încă de anotimpuri, în alte țări și vara a fost o explozie de infectări / N-ar fi fost nimic dacă relaxarea era dublată de vaccinare (VIDEO)
19:11 - DENT ESTET, parte a grupului MedLife, reconfirmă poziția de lider al pieței de servicii stomatologice din România, anunțând o creștere de 60% a cifrei de afaceri în primul semestru din acest an față de aceeași perioadă a anului trecut
18:53 - Garda de Mediu anunță controale la periferia Capitalei şi în judeţul Ilfov, pentru combaterea arderilor de deşeuri
18:37 - Lista statelor de risc epidemiologic ridicat, actualizată: Croația și Austria au intrat în zona roșie. România, în zona galbenă / A fost crescută limita de vârstă pentru excepțiile aferente copiilor (DOCUMENT)
18:22 - Peste 18.400 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. La aproape 15.646 a fost vorba de prima doză / Peste 10 milioane de doze administrate de la debutul campaniei