Negocierile PSD-ACL privind dezbaterile între Ponta și Iohannis au eșuat. Dragnea: „De ce fuge Iohannis? Noi îl invităm în continuare” (VIDEO)

Negocierile PSD-ACL privind dezbaterile între Ponta și Iohannis au eșuat. Dragnea: „De ce fuge Iohannis? Noi îl invităm în continuare” (VIDEO)

Negocierile privind dezbaterile dintre cei doi candidați la prezidențiale au eșuat, potrivit președintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea.

Membrii staff-urilor lui Victor Ponta și Klaus Iohannis s-au întâlnit vineri pentru a stabili termenii posibilelor dezbateri care ar trebui să aibă loc săptămâna viitoare, însă după mai bine de o oră de negocieri, nu s-a ajuns la un numitor comun.

Astfel, Liviu Dragnea spune că liderul PNL fuge de dezbateri, reprezentanții acestuia nefiind de acord să participe la cele patru întâlniri care ar trebui să aibă loc la patru televiziuni.

„Am încercat să-i convingem că 4 este mai mare decât 1. Prezența la televiziuni dă de 4 ori șansa cetățenilor să-i vadă foarte bine pe cei doi candidați. Ei au insistat cu o singură dezbatere, nu pregătim un meci de fotbal sau box, ci dezbateri la care cetățenii au dreptul să se uite pentru a-și alege președintele. Ne-au spus dacă este posibil ca la dezbaterea de joi, la Antena 3, să se poată transmite pe toate televiziunile”, a afirmat Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, staff-ul lui Iohannis ar fi de acord cu dezbaterile, dar candidatul ACL este cel care nu dorește o confruntare cu Victor Ponta.

„Cei cu care ne-am întâlnir azi ar agrea dezbaterile, dar nu-l pot convinge pe domnul Iohannis. Noi suntem prezenți la 4 televiziuni, îl așteptăm pe domnul Iohannis. Poate colegii îl conving și pe el și vor avea loc acest întâlniri pe care oamenii le așteaptă. Noi vrem ca măcar astea patru să se întâmple. Propunem și îl invităm în continuare pe domnul Iohannis. De ce fuge domnul Iohannis de dezbateri?”, a mai spus Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, după negocierile PSD-ACL despre dezbaterile dintre candidați