Nelu Tătaru: Adaptăm unitățile medicale din țară pentru a putea acoperi necesarul de paturi de terapie intensivă, ventilatoare și spitale suport COVID din zonele cu creștere ridicată (VIDEO)

Nelu Tătaru: Adaptăm unitățile medicale din țară pentru a putea acoperi necesarul de paturi de terapie intensivă, ventilatoare și spitale suport COVID din zonele cu creștere ridicată (VIDEO)

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a precizat că autoritățile adaptează „unitățile medicale din județele limitrofe sau din județele aflate la distanță pentru a putea acoperi necesarul de paturi de terapie intensivă, de ventilatoare, cât și de spitale suport COVID”, din zonele în care există acum o creștere ridicată, precum „Dâmbovița, Argeș, Prahova, Brașov, Galați și Municipiul București”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăți, despre acoperirea necesarului de paturi de terapie intensivă, de ventilatoare și spitale suport COVID

„Avem Spitalul Elias, cu acel spital din incintă, tot un spital modular care este operaționalizat în acest moment, și avem și unitățile mobile de terapie intensivă, pe care în acest moment le avem trimise către Pitești, Prahova, Galați și Timișoara. Noi adaptăm aceste unități mobile. După cum știți, avem niște județe care în acest moment au o creștere ridicată, Dâmbovița, Argeș, Prahova, Brașov, Galați și Municipiul București. Adaptăm unitățile medicale din județele limitrofe sau din județele aflate la distanță pentru a putea acoperi necesarul de paturi de terapie intensivă, de ventilatoare, cât și de spitale suport COVID”, a declarat ministrul Sănătății.

Întrebat când se vor susține examenele de rezidențiat pentru specialiști și ce se va întâmpla, Nelu Tătaru a răspuns: După cum știți, și rezidențiatul, și specialitatea, specialitatea care trebuia dată în martie, au fost amânate pentru noiembrie, iar rezidenții din ultimul an au prelungirea ultimului an până pe 31 octombrie. În măsura evoluției pandemiei, noi mizăm pe luna noiembrie pentru examenul de rezidențiat.

„După cum știți, cei care sunt asimptomatici, după maxim 48 de ore de evaluare în unitățile medicale, se indică până la 14 zile izolarea la domiciliu. După cele 14 zile, ei pot să își facă o reevaluare, iar dacă situația o permite, pot avea și o viață liberă dincolo de izolare”, a mai spus Nelu Tătaru.

România, aproape 50.000 de cazuri confirmate de COVID-19. Recorduri negative de cazuri noi și pacienți internați la ATI

România a contabilizat opt zile consecutive cu peste 1.000 de cazuri noi de COVID-19, iar bilanțul prezentat joi de către Grupul de Comunicare Strategică a consfințit un nou record negativ din acest punct de vedere, în condițiile în care, potrivit datelor, 1.356 de persoane au fost diagnosticate cu infecție cu coronavirus pe un interval de 24 de ore.

Astfel, per total, bilanțul epidemiei de coronavirus arată că, până la ora actuală, autoritățile române au confirmat la nivel național49.591 de cazuri de COVID-19 și2.304de decese legate de această boală infecțioasă. În plus, numărul de pacienți internați în secțiile de terapie intensivă din țară a trecut în premieră de 400.

Tags:
Ultima oră
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)