Nelu Tătaru, clarificări despre numărul mare de noi cazuri Covid-19: Au fost raportate şi cazuri de pe zilele anterioare

Nelu Tătaru, clarificări despre numărul mare de noi cazuri Covid-19: Au fost raportate şi cazuri de pe zilele anterioare
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Recordul de noi cazuri de Covid-19 raportat miercuri de Grupul de Comunicare Strategică include și şi cazuri neraportate din zilele anterioare, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Amintim că peste 1.700 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind depistate în ultimele 24 de ore.

Nelu Tătaru, despre recordul negativ de noi cazuri Covid-19: Au fost raportate şi cazuri de pe zilele anterioare

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că numărul de 1.713 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 include şi cazuri neraportate din zilele anterioare.

Tătaru recomandă însă pridență și respectarea regulilor sanitare, mai ales în contextul alegerilor locale din 27 septembrie.

„Ţin să menţionez că aceste alegeri se vor desfăşura în contextul pandemiei, în faza a doua a primului val. Trebuie să vedem că avem o creştere a numărului de cazuri, astăzi numărăm 1.713 cazuri noi în contextul în care au fost raportate şi cazuri de pe zilele anterioare, dar în contextul în care avem în continuare 471 de cazuri în Terapie Intensivă, în care avem în continuare 49 de decese. Ţin să reamintesc că sunt anumite precauţii care trebuie respectate: distanţare fizică, portul măştii, dezinfectant”, a declarat, miercuri, Nelu Tătaru, potrivit news.ro.

Nelu Tătaru a menționat că sunt în continuarediferite focare şi recomandă celor care organizează evenimente private să menţină şi să păstreze acele norme de aplicare.

„Avem focare în instituţii, că sunt spitale sau instituţii administrative, avem în continuare focare la persoane instituţionalizate şi avem în continuare focare în desfăşurare în agenţi economici. Recomand în continuare păstrarea regulilor de precauţie, precum şi raportarea în imediata apropiere către DSP, unităţi sanitare, către medicul de familie la orice caz cu patologie respiratorie sau subfebrilităţi”, a adăugat Nelu Tătaru.

Record de noi infectări cu coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, în ultimele 24 de ore, încă 1.713 de persoane au fost testate pozitiv cu coronavirus, fapt ce duce numărul total al infectărilor la 107.011. De asemenea, tot în ultima zi, au decedat 49 pacienți COVID-19, prin urmare numărul total al victimelor a ajuns la 4.285. Autoritățile mai transmit că încă 714 de români au fost reconfirmați cu SARS-CoV-2 în urma retestărilor. 6.854 de români sunt acum internați în spitale cu COVID-19, dintre aceștia 471 fiind la secțiile de Terapie Intensivă. De la debutul epidemiei, 2.136.544 de teste au fost prelucrate, din care 25.991 în ultima zi.

Pe teritoriul României, 11.164 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.782 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 37.206 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 8 persoane.

În Diaspora, 6.599 de conaționali au fost diagnosticați până acum, din care 126 au decedat.