Nelu Tătaru, în ziua în care România a înregistrat un nou record de pacienți COVID internați la ATI: Nu avem în evaluarea noastră instituirea stării de urgenţă

Nelu Tătaru, în ziua în care România a înregistrat un nou record de pacienți COVID internați la ATI: Nu avem în evaluarea noastră instituirea stării de urgenţă
Foto: gov.ro

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit duminică, ziua alegerilor locale și ziua în care România a înregistrat un nou record negativ în privința pacienților cu Covid-19 internați la Terapie Intensivă, că nu se pune problema instituirii stării de urgenţă în perioada următoare. Potrivit lui Tătaru, în acest moment evaluăm prima lună dificilă, septembrie.

Nelu Tătaru este de părere că nu se pune problema instituirii stării de urgență

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a transmis, duminică, faptul că autoritățile nu au în vedere instituirea stării de urgență pe fondul creșterii numărului de cazuri de Covid-19

Nu avem în evaluarea noastră instituirea stării de urgenţă. După cum ştiţi, este un apanaj al preşedintelui declararea stării de urgenţă, după informaţiile care vin de la Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne, comunităţile ştiinţifice, precum şi evoluţia pe care o vom analiza în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. În acest moment evaluăm prima lună dificilă, septembrie, lună în care avem mai multe reveniri la activitate, restaurante, teatre, cinematografe deschise, revenirea din concedii, transportul în comun aglomerat, campanie electorală, începerea şcolii”, a declarat ministrul Sănătăţii, transmite Pro TV.

Tătaru a precizat că sistemul sanitar românesc se află într-un moment în care s-a adaptat deja şi este pregătit pentru o creştere uşoară a numărului de cazuri. De altfel, Tătaru a precizat că se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 luna aceasta, întrucât au început școlile și sunt mult mai multe activități comune.

După această lună ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri, creştere care ţine nu neapărat de noi, ci de noi toţi. Din punctul meu de vedere, atâta timp cât suntem parteneri şi respectăm nişte reguli, putem trece într-un registru de creştere uşoară a numărului de cazuri noi, pe acel platou de 1.500 – 1.600 de cazuri. Nerespectând regulile vom avea şi mai multe cazuri pe zi. Eu sper că fiecare dintre noi, înainte de a ne întreba ce vom face dacă va fi o creştere a numărului de cazuri, să ne întrebăm ce facem ca să nu crească numărul de infectări. Cred că este la îndemâna noastră”, a menţionat ministrul Sănătăţii.

Încă 1.438 de infectări cu coronavirus în România și 31 de decese în ultimele 24 de ore

Bilanțul epidemiei decoronavirusîn România a ajuns la 122.673 de îmbolnăviri și 4.718 de decese, a anunțat, duminică, în raportul zilnic, Grupul de Comunicare Strategică. În ultimele 24 de ore, 1.438de români au fost depistați pozitiv, iar 31 dintre pacienții COVID-19 au murit. Totodată, 346 de persoane au fost reconfirmate în urma retestărilor. 7.408 de români cucoronavirussunt internați în acest moment în spitale din țară, 535 dintre ei aflându-se în stare gravă în secțiile de Terapie Intensivă.

98.607 de pacienți au fost declarați vindecați. Autoritățile au mai anunțat că 13.528 de teste au fost prelucrate în ultima zi, astfel că numărul total al acestora a ajuns la 2.366.178. ÎnDiaspora, 6.693 de cetățeni români au fost depistați pozitiv cucoronavirus. 126 au decedat, iar 428 au fost declarați vindecați.