Nicolae Ciucă: Continuăm negocierile pentru a trece guvernul minoritar PNL-UDMR / Lista de miniștri și programul de guvernare, depuse la Parlament până la finalul zilei de sâmbătă (VIDEO)

Nicolae Ciucă: Continuăm negocierile pentru a trece guvernul minoritar PNL-UDMR / Lista de miniștri și programul de guvernare, depuse la Parlament până la finalul zilei de sâmbătă (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicolae Ciucă, candidatul la funcția de prim-ministru, a precizat că negocierile pentru formarea Guvernului continuă și că mandatul PNL vizează învestirea unui guvern minoritar PNL-UDMR. Potrivit premierului desemnat, lista cu membrii cabinetului  și programul de guvernare vor fi depuse la Parlament sâmbătă seară.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nicolae Ciucă: Lista de miniștri și programul de guvernare, depuse la Parlament până la finalul zilei de sâmbătă

„Avem în continuare în analiză toate elementele de negociere, urmând să continuăm acest întreg proces de negociere. (…) Nu am discutat încă aceste elemente de detaliu (întrebat despre o eventuală reîmpărțire a ministerelor cu USR, n.r.), urmând ca atunci când la nivelul conducerii partidului se vor stabili elementele principale de negociere să stabilim și acest lucru. (…) În acest moment, așa cum am menționat și subliniez, există o singură abordare, și anume negocieri pentru susținerea și trecerea în Paramentul României a guvernului minoritar PNL-UDMR”, a declarat Nicolae Ciucă, miercuri, la sediul PNL.

Întrebat pe cine ar prefera ca partener de guvernare dintre PSD și USR, premierul desemnat a răspuns: „Nu avem încă o decizie în acest sens. Cum să alegem dacă noi discutăm despre un guvern minoritar?”.

Totodată, întrebat dacă o apropiere de USR ar însemna că „ușa către PSD a fost definitiv închisă”, Nicolae Ciucă a negat și a spus că ușa nu este închisă „către absolut nimeni”: „Continuăm să negociem să discutăm și să avem o soluție finală”.