Nicolae Ciucă: Desfășurarea efectivelor americane în România subliniază încă o dată soliditatea Parteneriatului Strategic România-SUA și interesul crescut de prevenire a oricărei escaladări militare în regiunea noastră

Nicolae Ciucă: Desfășurarea efectivelor americane în România subliniază încă o dată soliditatea Parteneriatului Strategic România-SUA și interesul crescut de prevenire a oricărei escaladări militare în regiunea noastră
Foto: Facebook @ Nicolae Ionel Ciucă

Repoziționarea în România a Escadronului Stryker se alătură contingentului de 900 de militari americani aflați deja pe teritoriul României, al căror rol este strict de a descuraja orice agresiune militară și de a întări capacitățile defensive ale Armatei Române, a explicat premierul Nicolae Ciucă, care a salutat decizia SUA de a întări Flancul Estic al UE și NATO în fața acțiunilor Rusiei și Belarusului la frontiera cu Ucraina.

Desfășurarea efectivelor americane în România subliniază încă o dată interesul crescut de prevenire a oricărei escaladări militare în regiunea noastră, spune Nicolae Ciucă

„Salut decizia Partenerului nostru strategic, Statele Unite ale Americii, anunțată de către secretarul Pentagonului, Lloyd Austin, referitor la întărirea Flancului Estic al UE și NATO în fața acțiunilor Rusiei și Belarusului la frontiera cu Ucraina. Așa cum ne-am obișnuit, partenerul strategic a ales și de această dată să ne stea alături umăr la umăr pentru reîntărirea și descurajarea oricărei amenințări într-o postură de apărare consolidată pe flancul estic al NATO în țara noastră”, a declarat Nicolae Ciucă, citat în comunicatul transmis de Guvernul României.

Potrivit premierului, cei 1.000 de militari americani din Regimentul al 2-lea Cavalerie vor sosi în perioada imediat următoare.

„În urma ordinului președintelui Statelor Unite, Joe Biden, în perioada imediat următoare vor sosi în România 1000 de militari ai Regimentului al 2-lea Cavalerie la US Army, staționați în Germania. Repoziționarea în România a Escadronului Stryker se alătură contingentului de 900 de militari americani aflați deja pe teritoriul României, al căror rol este strict să descurajeze orice agresiune și să întărească capacitățile defensive ale Armatei Române”, a adăugat Nicolae Ciucă.

El a explicat că desfășurarea efectivelor americane arată încă o dată soliditatea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA.

„Desfășurarea efectivelor americane în România subliniază încă o dată soliditatea Parteneriatului Strategic România-SUA și interesul crescut de prevenire a oricărei escaladări militare în regiunea noastră. Sperăm, în același timp, ca aceste demersuri de descurajare să creeze un spațiu important dialogului diplomatic lansat de către SUA, NATO, OSCE pentru a detensiona și dezescalada situația din estul Ucrainei”, a mai spus prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Urmăriți B1TV.ro și pe