Nicolae Ciucă, despre compensarea prețului la carburanți cu 50 de bani: „Nu a fost vorba despre o dispută care dă mai mult” / „Atât am putut asigura de la bugetul statului”

Nicolae Ciucă, despre compensarea prețului la carburanți cu 50 de bani: Nu a fost vorba despre o dispută care dă mai mult / Atât am putut asigura de la bugetul statului
Foto: Pixabay

Premierul Nicolae Ciucă a explicat luni decizia Guvernului de a compensa cu 50 de bani prețul carburanților. Acesta a precizat că măsura s-a decis în coaliție, inclusiv cuantumul ajutorului, ținând cont de resursele pe care România le are în acest moment:

Explicațiile premierului Nicolae Ciucă referitoare la compensarea prețului la pompă

„A fost discutată și soluția că trebuie să fim cât se poate de realiști și să vedem care este suma de bani pe care o avem în bugetul statului. Aș fi vrut să asigurăm o compensare mai mare. În momentul acesta vreau să știe toți cetățenii că aceasta este realitatea. Atât am putut asigura de la bugetul statului.

Nu ne dorim ca și în România să ajungem la restricționarea cantității de carburanți care se poate cumpăra de la pompă. Am căutat ca prin această măsură să existe cantitatea de carburanți necesară desfășurării activităților economice. Doresc să menționez că prin această măsură nu le anulăm pe cele aflate în vigoare este o măsură complementară. Toate elementele au fost analizate ținând cont de realitate”.

Premierul a subliniat că România își poate asigura aproximativ un sfert din producția proprie de petrol. La o tonă de petrol național trebuie să importăm, peste 3 tone de petrol sau produse petroliere.

„Nu a fost vorba despre o dispută care dă mai mult. Nu cred că trebuie să creăm cetățenilor așteptarea că cineva putea da mai mult și nu a dat.

Am luat termen de referință trei luni de zile pentru că este clar că piața este volatilă și avem nevoie să ținem cont de întreaga dinamică a pieței și să fim în măsură să intervenim când e cazul”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)