Nicolae Ciucă, în plenul reunit pentru învestirea noului Guvern: „Au fost persoane surprinse de alăturarea partidelor care compun coaliția. Au fost mai preocupate să caute motivele care ne despart, decât motivele care ne apropie”

Nicolae Ciucă, în plenul reunit pentru învestirea noului Guvern: Au fost persoane surprinse de alăturarea partidelor care compun coaliția. Au fost mai preocupate să caute motivele care ne despart, decât motivele care ne apropie
Foto: Facebook @ Nicolae Ionel Ciucă

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a declarat joi în plenul reunit pentru învestirea unui nou guvern, că împreună cu miniștri propuși de PSD-PNL-UDMR, se angajează să îmbunătățească situația economică, socială și sanitară a României. În legătură cu alăturarea partidelor care compun coaliția, Ciucă a precizat că au fost persoane preocupate de motivele care le despart, decât motivele care le apropie:

„Ne aflăm astăzi într-un moment mult așteptat de toți românii, unul în care putem să oferim predictibilite și să garantăm stabilitatea și dezvoltarea României prin toate măsurile și deciiile pe care le vom lua pentru binele cetățenilor.

Eu, alături de toți miniștrii din acest guvern ne angajăm să facem tot ce depinde de noi pentru ca situația economică, socială și sanitară a României să se îmbunătățească.

Am văzut că au fost persoane care s-au arătat surprinse de alăturarea partidelor care compun coaliția de guvernare. Consider că au fost mai preocupate să caute motivele care ne despart, decât motivele care ne apropie. Noi cei care suntem astăzi în fața dumneavoastră pentru a cere votul de încredere am trecut peste acele lucruri car ene separă și am găsit lucrurile car ene unesc. Am înțeles că mai presus de orice orgoliu se află interesul românilor. Pandemia ne-a învățat că timpul este prețios”.

Ultima oră
14:12 - Lovitură pentru Celentano în Las Fierbinţi. Cui a vrut Pro TV, de fapt, să-i distribuie rolul!
14:11 - Bogdan Aurescu, reacție fermă la declarația lui Serghei Lavrov: Poziția Rusiei despre scutul antirachetă din România, complet eronată. Sistemul de apărare antirachetă al NATO, strict defensiv
13:54 - Încă un caz suspect de infectare cu varianta Omicron, în județul Vaslui: „Acum așteptăm de la București rezultatul secvențierii”
13:47 - O concurentă de la SuperStar a ridicat publicul și juriul în picioare: „Ești o amazoană! Ești frica mea!”
13:35 - Anunțul lui Alexandru Rafila, despre redenumirea certificatului verde: „Este o rugăminte și de la Comisia Europeană” (VIDEO)
13:26 - Ministrul Sănătății îndeamnă la echilibru. Alexandru Rafila: Este foarte greu să vii în acest moment să discuți despre obligativitatea vaccinării. Informarea și dezvoltarea spiritului de responsabilitate, cea mai bună soluție (VIDEO)
13:22 - Gândește flexibil, nu pozitiv, pentru a scăpa de stările depresive
13:12 - România are peste 500 de paturi ATI disponibile pentru pacienții bolnavi de COVID-19. Sunt internate 1.076 persoane în stare gravă
13:07 - Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu reprezentanții cultelor: Este o modalitate de dialog pe care o vom continua și cu ceilalți reprezentanți ai societății civile (VIDEO)
13:00 - Cifrele COVID-19 în România. 9 județe „galbene”. Restul țării, în scenariul „verde”