Nicolae Ciucă: Institutul Cantacuzino a primit lăzile de gheață carbonică pentru livrarea vaccinurilor către cele 6 centre regionale / Știm inclusiv mașina și numele șoferului care transportă aceste vaccinuri

Nicolae Ciucă: Institutul Cantacuzino a primit lăzile de gheață carbonică pentru livrarea vaccinurilor către cele 6 centre regionale / Știm inclusiv mașina și numele șoferului care transportă aceste vaccinuri
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

La Institutul Cantacuzino din Capitală au sosit lăzile de gheață carbonică, cu ajutorul cărora va fi transportat vaccinul anti-COVID-19 către centrele regionale din țară, a anunțat premierul interimar Nicolae Ciucă, care susține că toate protocoalele sunt stabilite și că autoritățile s-au dus în asemenea detaliu încât cunosc „inclusiv mașina și numele șoferului care transportă” aceste seruri.

Nicolae Ciucă, despre campania națională de vaccinare împotriva COVID-19

„Vaccinul este transportat de către echipamentele logistice ale companiei producătoare, Pfizer, ajunge la centrul de depozitare şi de la centrul de depozitare, chiar astăzi a raportat directorul Institutului Cantacuzino, că a primit lăzile de gheaţă carbonică cucare va putea să asigure livrarea devaccinuri către cele şase centre regionale şi de asemenea, numărul suficient de lăzi astfel încât de la aceste centru să putem să livrăm pentru prima zi când vom executa vaccinarea pe 27 decembrie, către cele zece spitale care au fost vioara întâi în combaterea virusului. Sunt deja protocoalele stabilite”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit News.ro.

Prim-ministrul interimar a precizat că toate detallile sunt stabilite.

„Sunt toate etapele, toate liniile, toate protocoalele stabilite. Vreau să vă spun că ne-am dus în asemenea detaliu încât ştim inclusiv maşina şi numele şoferului care transportă aceste vaccinuri. Vă pot spune că avem 995 de centre de vaccinare în ţară, sunt 81 în plus la nivelul MApN, sunt stabilite cerinţele şi condiţiile fiecărui centru în parte, este asigurat personalul de supraveghere, tot ceea ce avem nevoie. Şi avem două elemente foarte importante, este vorba folositea mijloacelor digitale de evidenţă şi monitorizare a populaţiei care doreşte să se înregistreze pentru vaccinare şi monitorizarea ulterioară”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Până astăzi, 22 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 598.792 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată bilanțul prezentat marți de către Grupul de Comunicare Strategică. Potrivit autorităților,508.979 de pacienți au fost declarați vindecați.

Andrei Baciu: Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi sigură și voluntară

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit luni seară, în direct pe B1 TV, despre campania națională care va debuta în 27 decembrie, ocazie cu care a subliniat că „nu există asocierea între vaccinare și obligativitate”.

Întrebat dacă în cazul anumitor profesii vaccinarea va fi obligatorie pentru exercitarea activității, secretarul de statAndrei Baciua explicat: „Nu există asocierea între vaccinare și obligativitate. Niciodată. Acest lucru nu există. Vaccinarea este un drept. Vorbim de un drept al fiecăruia. Este posibilitatea și dreptul fiecărui cetățean, fiecărei persoane să aleagă, însă este important să aleagă informat. Nu se pune problema de așa ceva, nu s-a discutat niciodată despre așa ceva și nu se va pune niciodată problema în România despre obligativitatea vaccinării. Dacă au fost discuții care au dus la o astfel de alăturare de termeni, la o astfel de idee, trebuie să le eliminăm și să le contrazicem foarte ferm. Nimeni nu va fi obligat să se vaccineze, nici nu se pune problema de așa ceva”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe