Nicolae Ciucă, întâlnire cu reprezentanții cultelor. Tema abordată ar putea fi promovarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, care a intrat într-un nou declin

Nicolae Ciucă, întâlnire cu reprezentanții cultelor. Tema abordată ar putea fi promovarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, care a intrat într-un nou declin
Foto: Facebook @ Guvernul României

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut joi, începând de la ora 11, o întrevedere cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului pentru Culte, conform agendei publicate de Guvernul României.

Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu reprezentanții cultelor

Cel mai probabil, întâlnirea prim-ministrului liberal cu reprezentanții cultelor este menită să stimuleze campania de vaccinare, care pare să fi intrat din nou în impas după perioada propice din finalul lunii septembrie.

Spre exemplu, miercuri seară autoritățile anunțaseră că au fost vaccinate anti-COVID-19 sub 25.000 de persoane într-un interval de 24 de ore, iar majoritatea covârșitoare a acestora veniseră pentru efectuarea dozelor 2 și 3. Mai puțin de 5.400 de persoane primiseră doza 1.

După ce a fost învestit ca ministru al Sănătății, Alexandru Rafila a vorbit la Știrile B1 TV despre situația campaniei de vaccinare și pleda pentru implicarea cultelor pe cât posibil în promovarea vaccinării. Tot atunci, social-democratul a explicat că problema este legată de protejarea persoanelor vulnerabile în fața COVID-19, cum sunt vârstnicii sau cei care suferă de boli cronice.

„Problema este legată de protejarea celor care sunt la risc, așa cum am spus puțin mai devreme. Cred că acesta este lucrul cel mai important, să găsim o soluție să îi protejăm, dar până la urmă e o decizie individuală. Gândiți-vă că ei, să spunem, până în momentul de față nu s-au îmbolnăvit în proporție așa de mare pentru că n-a fost multă circulație în această perioadă, dar odată cu venirea sărbătorilor de iarnă multe persoane merg la familii, la familiile extinse, la bunici ș.a.m.d., în mediul rural, și îi punem la risc, și de aceea cred că dacă vrem să arătăm că ținem într-adevăr la ei ar trebui să și insistăm, să îi convingem să se vaccineze”, puncta ministrul Sănătății.