Nicolae Ciucă, mesaj de 8 Martie: Imaginea femeilor nevoite să fugă din calea războiului este dureroasă. Cei care au pornit acest tăvălug să dea o șansă păcii

Nicolae Ciucă, mesaj de 8 Martie: Imaginea femeilor nevoite să fugă din calea războiului este dureroasă. Cei care au pornit acest tăvălug să dea o șansă păcii
Foto: Facebook @ Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de 8 Maria, Ziua internațională a Femeii, în care a vorbit despre pace, dar și despre situațiile critice prin care au fost nevoite să treacă femeile din Ucraina, atunci când și-au părăsit țara ca să fugă din calea războiului. 

Nicolae Ciucă spune că imaginile cu femeile ucrainene care au fugit cu copii în brațe sunt dureroase în secolul XXI și spune că cei care au început acest „tăvălug al agresiunii” să dea o șansă păcii.

Nicole Ciucă, mesaj de 8 Martie

În mesajul de 8 Martie, premierul României spune că anul acesta sărbătoarea este umbrită de drama pe care o trăiesc femeile și copii din Ucraina, care au fost nevoite să își lase bărbații pe front și să fugă cu pruncii în brațe din calea războiului.

Anul acesta ziua de 8 Martie este puternic umbrită de viitorul devenit dintr-odată incert şi extrem de periculos pentru mamele şi fiicele din Ucraina. Imaginea sutelor de mii de femei nevoite să fugă din calea războiului pentru a-şi pune la adăpost pruncii este dureroasă, în secolul XXI, când nimeni nu credea că omenirea mai poate trăi drame ca aceasta”, a transmis Ciucă.

Ciucă: Cei care au pornit acest tăvălug al agresiunii să dea o șansă păcii

Nicolae Ciucă a transmis, în mesajul de 8 Martie, ca cei care au pornit acest tăvălug al agresiunii să dea o șansă păcii și să încheie conflictele izbucnit în urmă cu 13 zile.

„Cei care au pornit acest tăvălug al agresiunii fără a se gândi la consecințele umanitare și la toate celelalte urmări pe scară largă ale acestui război, trebuie să înțeleagă că este timpul să audă și să asculte glasul mamelor sau fiicelor lor, care le cer să oprească războiul și să dea șansă vieții și păcii. Rațiunea va învinge în cele din urmă ambițiile iraționale”, a mai transmis premierul României.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:57 - Emmanuel Macron a criticat, chiar la Washington, măsurile economice „superagresive” ale lui Joe Biden: „Poate că vă veţi rezolva problema, dar o vei înrăutăţi pe a mea”
08:33 - Valeriu Stoica anunță că PSD și PNL vor să comaseze alegerile locale și parlamentare din 2024: „S-a creat o stabilitate a celor două mari partide. Orice nou partid anti-sistem nu are șanse să ajungă la Putere”
08:07 - 1 Decembrie, Ziua Naţională a României: Spectacol grandios în Capitală. Sistemele HIMARS și Patriot, prezentate în premieră. Circa 150 de militari străini vor fi la paradă (VIDEO)
23:50 - Bill Clinton, testat pozitiv pentru COVID-19. Fostul președinte al SUA îi îndeamnă pe americani să se vaccineze
23:32 - Christine McVie, membră a trupei Fleetwood Mac, a murit la vârsta de 79 de ani
22:59 - Argentina și-a câștigat grupa și e mare favorită în duelul din optimile Cupei Mondiale / Mexic a bifat o premieră negativă după circa patru decenii
22:35 - Cristian Tudor Popescu: Transilvania e pentru Ungaria ce e Ucraina pentru Rusia
22:18 - Un iranian de 27 de ani a fost împușcat mortal în timp ce sărbătorea eliminarea țării sale de la Cupa Mondială din Qatar
21:48 - 9 marinari răniți după un incendiu la bordul portavionului USS Abraham Lincoln
21:34 - Pirotehnice, un pumnal și un lanț găsite asupra unui tânăr care încerca să intre în Sala Sporturilor din Arad la un meci de baschet. Ce explicație le-a oferit jandarmilor