Prognoza meteo pentru București. Ger și ninsori puternice, anunțate de 8 martie 2022

Prognoza meteo pentru București. Ger și ninsori puternice, anunțate de 8 martie 2022
Foto: Pixabay.com

Meteorologii ANM au emis și prognoza meteo pentru București. În următoarele zile, temperaturile vor mai mici față de minimele obișnuite pentru această perioadă.

În ziua de 8 martie, meteorologii anunță ger, dar și ninsori, precizând că se va depune un strat consistent de zăpadă, dar neuniform.

Prognoza meteo pentru București. Ger și ninsori, anunțate de 8 martie 2022

Cerul va avea înnorări, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, cu precădere pe parcursul nopții și la începutul zilei de marți (8 martie) și se va depune strat de zăpada neuniform de 2…4 cm. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi de 3…4 grade, iar temperatura minimă, din noaptea de luni spre marți, de -1…0 grade, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

România, lovită de un val de aer arctic de origine siberiană

Meteorologii au anunțat deja că România va fi lovită de un val de aer arctic de origine siberiană în următoarele zile, când temperaturile din termometre ar putea scădea chiar și până la -15 grade Celsius. Vremea va fi deosebit de rece în mare parte din țară.

Valul de aer arctic va traversa întreaga Europă, de la nord la sud, astfel că în mare parte din România vremea va fi deosebit de rece pe parcursul săptămânii 7-14 martie 2022. Mai concret, temperaturile vor fi cu 10-15 grade mai mici decât normalul perioadei, cu maxime cuprinse între -2 și 5 grade, urmând ca valorile cele mai mari să fie atinse în zona de sud-vest.

Nopțile și diminețile vor fi geroase, cu temperaturi minime care pot scădea până la -15 grade în depresiuni. La munte vor fi ninsori consistente, iar regiunile estice și sud-estice se vor confrunta cu un vânt care va amplifica senzația de frig.

Descoperiți și prognoza pentru toată luna martie aici!

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti