Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă (PNL): „Trebuie să terminăm cu această criză de preocupări care țin doar de politicieni” (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă (PNL): „Trebuie să terminăm cu această criză de preocupări care țin doar de politicieni” (VIDEO)
Foto: Facebook @ Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, propunerea de premier a PNL, a fost desemnat candidat la funcția de prim-ministru de către președintele Klaus Iohannis, care a subliniat că „este nevoie de un Guvern care se apucă să rezolve problemele care îi preocupă și pe români”.

Nicolae Ciucă, noul premier desemnat al României. Klaus Iohannis: „Trebuie să terminăm cu această criză de preocupări care țin doar de politicieni”

„Tocmai am încheiat consultările cu formațiunile parlamentare, consultări pentru găsirea unei soluții guvernamentale. Discuțiile de astăzi au fost considerabil mai bune, după părerea mea, decât ultimele discuții. Am reiterat la fiecare întâlnire că acum este nevoie de o soluție reală, acum criza politică trebuie să se încheie, acum este nevoie de un Guvern care se apucă să rezolve problemele care îi preocupă și pe români. Trebuie să terminăm cu această criză de preocupări care țin doar de politicieni. Această criză a durat deja prea mult, este inadmisibil să continuăm în acest stil. Avem criza pandemică, avem o situație dramatică în spitalele din România, iarna bate la ușă, prețurile la energie cresc. Chiar dacă acum avem soluții pentru aceste chestiuni, este nevoie de un Guvern cu puteri depline pentru a pune în practică soluțiile pe care le-am gândit. În acest sens, am fost foarte mulțumit și bucuros că Partidul Național Liberal a venit cu o nouă abordare, s-a votat acolo în unanimitate un candidat care mi-a fost propus, în persoana domnului Nicolae Ciucă, aici prezent. Analizând întreaga situație, discuțiile și trăgând concluziile care se impun, am decis să îl desemneze drept candidat pentru funcția de prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă”, a declarat șeful statului.

Nicolae Ciucă a mai ocupat funcția de prim-ministru, însă ca interimar, în decembrie 2020, ocupând această poziție între momentul demisiei lui Ludovic Orban și învestirea cabinetului de coaliție PNL-USR-UDMR, când postul a fost preluat de Florin Cîțu.

Potrivit Constituției României, „candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului”, iar „Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor”, ceea ce înseamnă că generalul în rezervă și cabinetul propus au nevoie de cel puțin 234 de voturi pentru a trece cu bine de votul de învestitură.

Ultima oră
19:10 - Adrian Chesnoiu: Inclusiv pe pestă porcină africană vom veni cu un set de măsuri care măcar în al 12-lea ceas să dea încredere industriei de creștere a porcului din România că încă mai putem produce (VIDEO)
18:47 - Adrian Chesnoiu: Povestea cu „Doi și-un sfert”, o aberație. N-am lucrat nici o secundă acolo, aveam 16 ani când s-a desființat. Am lucrat la DGIPI în cadrul MAI (VIDEO)
18:30 - Adrian Chesnoiu: Politica Agricolă Comună vine cu restricții și condiționalități care vor crea și mai multe decalaje. E datoria noastră să convingem Bruxelles-ul, la prima posibilitate de renegociere a PNRR, să le aibă în vedere (VIDEO)
18:13 - Adrian Chesnoiu, pe B1 TV: Agricultura nu există în PNRR / Poate acum a fost primul guvern de coaliție când Agricultura a fost pusă în primele 5 domenii ca importanță de PSD / N-o mă auziți vorbind de greaua moștenire (VIDEO)
17:58 - Suporterii pot asista la întreaga partidă dintre Universitatea Craiova și FCSB, chiar dacă se termină după ora 21: „Să păstreze obligatoriu biletul la meci până în momentul în care ajung acasă”
17:41 - Raed Arafat: În final, tulpina Omicron va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea să o oprească. Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii (VIDEO)
17:30 - Simona Halep, decizie radicală după apariția variantei Omicron: „Nu vreau să risc nimic”
17:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. O activitate simplă despre care se crede că prelungește viața (VIDEO)
16:47 - MAE: Ambasada din Pretoria și Consulatul General de la Cape Town gestionează situația a 39 de români
16:28 - Un bilet la Bucharest Christmas Market, între 5 și 7 lei. Cât costă intrarea la târgurile de Crăciun din marile orașe europene