Nicolae Ciucă salută anunțul lui Joe Biden: „Angajamentul SUA de a întări prezența americană în România, o dovadă reală a unui parteneriat strategic puternic”

Nicolae Ciucă salută anunțul lui Joe Biden: „Angajamentul SUA de a întări prezența americană în România, o dovadă reală a unui parteneriat strategic puternic”
Foto: Facebook @ Nicolae Ionel Ciucă

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a salutat anunțul președintelui SUA, Joe Biden, și a subliniat că angajamentul Statelor Unite de a întări prezența americană în România reprezintă o dovadă reală a unui parteneriat strategic puternic.

Nicolae Ciucă: Anunțul explicit al președintelui SUA, Joe Biden, este cu adevărat bine-venit pentru români

„Angajamentul Statelor Unite de a întări prezenţa americană în România este o dovadă reală a unui parteneriat strategic puternic! Anunţul explicit al preşedintelui Joe Biden este cu adevărat bine-venit pentru români”, a declarat Nicolae Ciucă, conform postării publicate pe pagina de Twitter a Guvernului.

Mesajul premierului vine în contextul în care președintele Joe Biden a anunțat că SUA va spori prezența militară americană în România și Polonia dacă Federația Rusă invadează Ucraina.

Întrebat dacă există posibilitatea ca SUA să își mute tot arsenalul nuclear din Europa și să oprească rotația trupelor americane la nivelul fostului bloc sovietic ca parte dintr-o înțelegere cu Federația Rusă pentru dezescaladarea tensiunilor, președintele Joe Biden a răspuns: „Nu. Nu există loc pentru așa ceva. Nu vom staționa permanent. (…) De fapt, vom mări prezența trupelor în Polonia, România etc, dacă într-adevăr (Vladimir Putin) face mișcarea (invazia, n.r.) pentru că avem o obligație sacră în Articolul 5 să apărăm aceste țări. Sunt parte din NATO. Nu avem această obligație în ceea ce privește Ucraina, cu toate că avem o îngrijorare mare cu privire la ceea ce se întâmplă în Ucraina”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră