Nicușor Dan anunță că a desființat până acum 14 din 16 companii municipale

Nicușor Dan anunță că a desființat până acum 14 din 16 companii municipale
Foto Nicușor Dan / Facebook

Nicușor Dan a declarat luni seara la emisiunea Actualitatea, cu Tudor Mușat, că până acum a reușit să desființeze 14 din cele 16 companii municipale înființate în timpul mandatuluid e primar al Gabrielei Firea.

Nicușor Dan a explicat că sunt riscuri mari atunci când se desființează companiile municipale. De exemplu Primăria riscă în situaația desființării de companii ca toate echipamentele pe care municipalitatea le-a cumpărat să fi scoase la licitaţie şi să fie câştigate pe un preţ derizoriu:

„În prima etapă ne-am propus să desfiinţăm 16 companii cu 2.700 de angajaţi şi pentru moment suntem la 14 din 16 desfiinţate. Sunt uriaşe probleme tehnice când vrei să faci lucrul ăsta: cum să faci să nu pierzi, că dacă le desfiinţezi pur şi simplu, rişti ca toate echipamentele pe care municipalitatea le-a cumpărat pentru aceste companii să fi scoase la licitaţie şi să fie câştigate pe un preţ derizoriu de cine vine la acea licitaţie.

Ai probleme în momentul în care, pe anumite lucrări, aceste companii făceau, de exemplu, dirigenţia de şantier, cum e Compania de Dezvoltare Durabilă.

Nu poţi să o închizi pentru că laşi şantierul ăla fără diriginte, trebuie să găseşti un diriginte. Deci au fost probleme tehnice nenumărate, dar, una peste alta, suntem la 14 din 16 pentru care tot ce a ţinut de noi am făcut şi mai departe este treaba lichidatorului şi a judecătorului să închidă şi nu am pierdut din patrimoniul lor cum am fi putut să facem dacă am fi acţionat neglijent”, a declarat Nicuşor Dan.

Tags: