Nicușor Dan, despre serviciul de încălzire și apă caldă: În mod deliberat se pregătește o iarnă grea pentru bucureșteni, ca PSD să dea vina pe noua administrație (VIDEO)

Nicușor Dan, despre serviciul de încălzire și apă caldă: În mod deliberat se pregătește o iarnă grea pentru bucureșteni, ca PSD să dea vina pe noua administrație (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan, primarul general ales al Capitalei, susține că „în mod deliberat se pregătește o iarnă grea pentru bucureșteni în ceea ce privește serviciul de încălzire și apă caldă”, pentru ca PSD să poată învinui noua administrație pentru această situație. El a lansat acuzațiaîn timpul conferinței de presă de joi, când a anunțat că preluarea mandatului său va mai întârzia cel puțin o săptămână, pe fondul a 52 de cereri de apel formulate de consilieri social-democrați și apropiați ai PSD.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nicușor Dan:În mod deliberat se pregătește o iarnă grea pentru bucureșteni în ceea ce privește serviciul de încălzire și apă caldă

„Acum mă întorc la aceste 52 de contestații. În primul rând, remarc lașitatea fostului primar PSD-Firea, care și-a pus subordonații să semneze aceste contestații și nu a semnat ea însăși dacă chiar vrea să conteste rezultatul alegerilor. Apoi, vreau să mai remarc atitudinea resentimentară și răutatea, și reavoința unui personaj care a pozat ani de zile în întruchiparea virtuților creștine. Alegerile au fost acum patru săptămâni, s-au terminat, haideți să începem o nouă administrație și rezolvarea problemelor bucureștenilor! Dincolo de asta, mai sunt două chestiuni care sunt foarte importante. Am vorbit în campania electorală de o caracatiță de interese în Primăria Capitalei – acesta este motivul pentru care se tergiversează. Pentru ca oamenii aceștia, pe de o parte, să acopere lucruri pe care le-au făcut în timpul mandatului și, pe de altă parte, pe ultima sută de metri să emită niște acte prin care să își regularizeze anumite lucruri pe care le-au făcut. Promit bucureștenilor că o să mă uit cu mare atenție la toate actele care au fost semnate în această perioadă. Ultimul lucru care e foarte important, în mod deliberat se pregătește o iarnă grea pentru bucureșteni în ceea ce privește serviciul de încălzire și apă caldă”, a declarat Nicușor Dan, care a mai precizat în aceeași conferință de presă că, până când nu va prelua el mandatul, Gabriela Firea este cea care ar trebui întrebată de problemele din termoficare.

Nicușor Dana anunțat joi că mai este de așteptat cel puțin o săptămână până la preluarea mandatului său, în contextul în care, „prin șicane penibile”, PSD încearcă „în mod iresponsabil” să întârzie procesul.„Vorbim de 52 de cereri de apel”, spune el, precizând că prin acestea se solicită acum, la patru săptămâni de la scrutin, „nici mai mult, nici mai puțin decât reluarea alegerilor locale în București”.

„V-am invitat la această conferință de presă ca să vă informez și pe dumneavoastră și, prin intermediul dumneavoastră, bucureștenii despre șicanele penibile ale PSD, prin care încearcă în mod iresponsabil să întârzie validarea candidaturii mele și, astfel, preluarea mandatului de primar al Bucureștiului. Suntem la patru săptămâni de la alegeri. Sunt multe orașe, multe primării în care primarii în funcție și-au preluat deja mandatul de câteva zile și au început să rezolve problemele locuitorilor din respectivele localități. Sunt primari de toate culorile politice. La București însă, la Primăria Generală, o să mai așteptăm cel puțin o săptămână din cauza, repet, a atitudinii iresponsabile a PSD. Vorbim de 52 de cereri de apel, pe care le-au făcut consilieri PSD și apropiați ai PSD la hotărârea Tribunalului prin care mi-a fost validată candidatura – 52 de cereri de apel, care vor fi discutate luni, de către Curtea de Apel București. Sunt motive ridicole, se vorbește de fraudă electorală, în același stil conspiraționist cu care PSD ne-a obișnuit în ultimii ani. Nu mai spun de faptul că aceste cereri sunt toate copy-paste una din cealaltă, se preiau inclusiv greșelile de ortografie una din cealaltă. Se cere prin ele nici mai mult, nici mai puțin, acum, la patru săptămâni după alegeri, decât reluarea alegerilor locale în București dacă vă puteți închipui. Sunt convins, luni se va pronunța Curtea de Apel pe chestiunea asta”, a declarat Nicușor Dan.

Tags:
Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)