Nicușor Dan, după ce a fost validat de instanță: O să ne uităm cu atenție la tot ce s-a semnat în perioada aceasta. Nu s-au semnat lucruri esențiale, ci s-au făcut numai mișmașuri interne (VIDEO)

Nicușor Dan, după ce a fost validat de instanță: O să ne uităm cu atenție la tot ce s-a semnat în perioada aceasta. Nu s-au semnat lucruri esențiale, ci s-au făcut numai mișmașuri interne (VIDEO)
Foto: facebook.com/pg/NicusorDan.ro

Nicușor Dan a fost validat de judecătorii de la Curtea de Apel București, care au respins luni cele 52 de contestații. În aceeași zi, primarul general ales al Bucureștiului a intervenit în direct pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, și a precizat că va fi analizat „cu atenție” tot ce s-a semnat în perioada aceasta la Primăria Capitalei, dar a subliniat că „lucrul și mai important este că am pierdut niște zile din pregăirea iernii pentru căldură și apă caldă”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nicușor Dan, după ce a fost validat de instanță, în direct pe B1 TV

„Sper că acum s-a terminat, în sensul că înțeleg că nu s-au depus contestații. Legea spune că trebuie să depunem jurământul împreună, Primar General și Consiliu General. Înțeleg că în dosarul consilierilor generali nu s-au mai depus contestații și atunci miercuri, joi sau vineri depunem jurământul și încheiem telenovela aceasta”, a declarat primarul general ales al Capitalei.

Întrebat dacă mai este valabilă teoria potrivit căreia administrația pe care o succedă la Primăria Capitalei ar fi tras de timp fie pentru că ar fi rămas de achitat niște obligații, fie pentru că ar fi avut de șters niște urme ale unor fapte controversate, Nicușor Dan a răspuns: „Este o ipoteză. Mi s-a adus la cunoștință, dar nefiind acolo nu am informații exacte, că s-au făcut concursuri pe post în perioada aceasta, deci a fost nevoie de niște termene pentru ca niște lucruri să se întâmple. Probabil că s-au făcut și niște plăți. O să ne uităm cu atenție în tot ce s-a semnat în perioada aceasta. Nu s-au semnat lucruri esențiale, stocuri pentru iarnă, diferite lucruri, achiziționare de aparate pentru coronavirus sau ceva, ci s-au făcut numai mișmașuri din acestea interne. Acesta este un lucru important, iar lucrul și mai important este că am pierdut niște zile din pregătirea iernii pentru căldură și apă caldă. Asta mi se pare mai important, pentru că la un moment dat o să vină vremea rece și cu cât ai mai mult timp ca să te pregătești pentru intervenția în regim de avarie, cu atât era mai bine”.

Tot la „Bună, România!”,Nicușor Dan a fost întrebat dacă este o practică de bun simț să pui niște învinși pe listele pentru viitorul Parlament” sau mai degrabă „e ceva de natură să ne trezească suspiciuni cu privire la nevoia de imunitate a unora dintre cei care pleacă de la primărie”.Primarul general ales al Capitalei a răspuns: „Știți că am mai discutat subiectul acesta. În campania electorală am prezentat oameni și fapte, și eu aș paria că s-au făcut multe lucruri în neregulă acolo în primărie. Nu e scopul nostru să ne ocupăm de ce a fost în trecut, ci să rezolvăm lucruri pentru viitor, dar pe măsură ce ele ne vor fi aduse la cunoștință și vom avea obligația să le verificăm o le îndreptăm către instanțele competente, deci eu cred că a doua ipoteză pe care ați menționat-o e plauzibilă”.

Tags: