Nicușor Dan: Lansăm o licitație privind studiul care să fie baza Planului Integrat pentru Calitatea Aerului. Mă preocupă subiectul de a face din București un oraș verde

Nicușor Dan: Lansăm o licitație privind studiul care să fie baza Planului Integrat pentru Calitatea Aerului. Mă preocupă subiectul de a face din București un oraș verde
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că municipalitatea va lansa în această săptămână o licitație pentru studiul care să fie baza Planului Integrat pentru Calitatea Aerului. Edilul a declarat că Bucureștiul are restanțe care vin din trecut și care trebuie abordate cu prioritate fără a neglija tot ceea ce înseamnă tehnologie și oraș al viitorului.

Nicușor Dan, despre strategia pentru a face Bucureștiul „un oraș verde”

„Mă preocupă subiectul de a face din Bucureşti un oraş verde. Avem nevoie de colaborare cu mediul privat şi, prin intermediul Camerei de Comerţ Româno – Germane, sperăm ca anunţurile noastre pentru achiziţii publice de diverse lucrări să ajungă către cât mai multe companii interesate. Din păcate, Bucureştiul are restanţe care vin din trecut şi pe care trebuie să le adresăm cu prioritate fără să neglijăm tot ce înseamnă tehnologie şi oraş al viitorului. În ceea ce priveşte strategia pentru un oraş verde, a fost în consultare publică şi lansăm chiar săptămâna aceasta o licitaţie pentru studiul care să fie bază pentru Planul Integrat pentru Calitatea Aerului”, a afirmat primarul general la ediţia a IX-a a conferinţei „Cities of Tomorrow” (Orașele de mâine, n.r.), potrivit Agerpres.

Nicușor Dan spune că ar foarte fericit dacă analiza va fi făcută de „o firmă foarte serioasă, europeană”.

„Înainte de a elabora planul de măsuri prin care să îmbunătăţim calitatea aerului, avem nevoie de un studiu care să ne spună care sunt principalii poluatori, unde sunt ei, care este ponderea fiecăruia în poluarea aerului din Bucureşti. Am fi foarte fericiţi dacă, în urma acestui proces de achiziţie pe care îl vom lansa săptămână asta, o firmă foarte serioasă, europeană, va face această analiză pentru Bucureşti”, a adăugat Nicușor Dan.

Edilul s-a arătat optimist că municipalitatea va obține acordul de administrare a Parcului Natural Văcărești de la Autoritatea Națională pentru Arii Protejate. Totodată, el a vorbit despre proiectul „Plămâni verzi pentru București”, care presupune „plantarea a sute de mii de arbori în zone care o permit, inclusiv în alveolele de pe drumurile publice”.