Noi detalii în cazul exploziei de la Arad. Anchetatorii ar fi găsit telefonul folosit la asasinarea afaceristului Ioan Crișan

Noi detalii în cazul exploziei de la Arad. Anchetatorii ar fi găsit telefonul folosit la asasinarea afaceristului Ioan Crișan
Explozia de la Arad, în care a murit afaceristul Ioan Crișan / Foto: Antena 3

Telefonul folosit la asasinarea afaceristului Ioan Crișan, în explozia de la Arad, ar fi fost un Alcatel, după cum precizează presa locală.

Potrivit surselor Aradon, la deteonarea autoturismului lui Ioan Crișan s-ar fi folosit un telefon Alcatel, în care se putea insera un card de memorie, demonstrându-se astfel că mobilul utilizat nu ar fi fost atât de vechi pe cât s-a crezut inițial.

În acest moment, nu sunt disponibile prea multe detalii din interiorul anchetei de la Arad.

Lucian Bode: Dispozitivul a fost montat în maşină

Lucian Bode, ministrul de Interne, a declarat, la data de 18 iunie, că dispozitivul explozibil ce a dus la moartea omului de afaceri Ioan Crișan a fost montat în interiorul maşinii acestuia, fapt ce indică un mod diferit de operare. Șeful MAI a dat asigurări că anchetatorii depun toate eforturile ca vinovații să fie aduși în fața legii.

„Dispozitivul a fost montat în maşină, fapt ce ne arată un mod de operare diferit faţă de alte situații în care dispozitivele au fost montate în exterior. Acum vedem că vorbim de un mod de operare diferit. (…)

Un anumit sector, zonă infracţională acţionează într-un fel, montează aceste dispozitive în exterior şi într-o anumită zonă se operează aşa ca la Arad”, a declarat Lucian Bode.

Om de afaceri din Arad, mort după ce mașina în care se afla a explodat

Mașina în care se afla omul de afaceri Ioan Crişan a explodat, sâmbătă dimineață, în parcarea unui supermarket din Arad. Bărbatul, în vârstă de 67 de ani, a murit carbonizat. Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a dat asigurări că în Arad au fost trimiși cei mai buni specialiști din cadrul Poliției Române.

„Au fost ridicate mai multe imagini de pe camerele de supraveghere, au fost audiate persoane. Avem un cerc de persoane bănuite în cauză și toate activitățile se desfășoară sub coordonarea unui procuror de caz. Cauza a fost preluată de Parchetul General, așadar un procuror din cadrul Parchetului General coordonează toate aceste activități. Colegii mei criminaliști au ridicat și ridică în continuare probe de la fața locului pentru a fi duse în laborator, a fi expertizate și a vedea exact despre ce substanțe este vorba și ce anume a fost folosit în cadrul acestui tragic eveniment”, a explicat Drăgan, la acel moment, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe