Noi schimbări anunțate de ministrul Educației: Media din clasele V-VIII ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu

Noi schimbări anunțate de ministrul Educației: Media din clasele V-VIII ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Educației, Sorin Grindeanu, a declarat duminică la Digi24 că  media notelor din gimnaziu ar putea să nu mai fie luate în calcul la admiterea la liceu. Acesta a spus că notele și-au pierdut din relevanță.

Notele obținute de elevi la gimnaziu nu vor mai fi luate în calcul la admitere

În lipsa unei evaluări standardizate, notele și-au pierdut foarte mult din relevanță. Dacă și-au pierdut foarte mult din relevanță, să le mai și premiem, luându-le în calcul la examene din momente importante pentru copii nu cred că este fair”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Referitor la posibile subiecte, ministrul Educaţiei a declarat recent că acestea, alături de cele pentru bacalaureat, vor fi „perfect adaptate” perioadei de doi ani în care elevii au învăţat în condiţii de criză sanitară.

„Vom avea şi voinţa şi înţelepciunea necesară în concepţia subiectelor pentru aceste probe naţionale încât să nu fie elevii aceia care vor fi nevoiţi să plătească”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că Guvernul va adopta, miercuri, o ordonanţă de urgenţă prin care se va crea baza legală pentru desfășurarea cursurilor și în format online din toamnă.

Odată cu anul universitar 2022-2023, vor fi definite standardele care vor permite fiecărei universităţi, în funcţie de domeniu, să vă propună o anumită pondere a activităţilor online în paralel cu cele fizice.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a propus instituirea funcției de director administrativ în școli, care să reprezinte o „veritabilă punte de legătură între şcoală şi autoritatea locală”.

O nouă funcție în școlile din România

Acesta s-ar ocupa „de probleme administrative, de consolidare a legăturii cu primăria, cu autoritatea locală şi să sprijine bunul mers al personalului nedidactic şi didactic auxiliar din şcoală, precum şi legătura cu comunitatea locală”, potrivit Agerpres.

Sorin Cîmpeanu este de părere că directorul administrativ trebuie să dețină „abilități manageriale”, competențe în științe economice, în științele administrației publice.

Urmăriți B1TV.ro și pe