Noua conducere a Partidului Național Liberal se reunește, astăzi, în prima ședință a Biroului Executiv. Ar urma să fie discutată șefia Camerei Deputaților (VIDEO)

Noua conducere a Partidului Național Liberal se reunește, astăzi, în prima ședință a Biroului Executiv. Ar urma să fie discutată șefia Camerei Deputaților (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Noua conducere a Partidului Național Liberal se reunește, astăzi, în prima ședința a Biroului Executiv. Liberalii vor discuta strategia pentru următoarea perioadă, ce vor face cu șefia Camerei Deputaților dar și cu funcțiile deținute de oamenii lui Ludovic Orban.

Noul lider al PNL, Florin Cîțu, ar intenționa să-i demită din aparatul guvernamental pe toți apropiații fostului președinte de partid, potrivit unor surse citate de HotNews.ro.

Primul pe lista ar fi actualul ministru al Agriculturii, Adrian Oros. Acesta a susținut candidatura lui Ludovic Orban la șefia partidului. Deputatul UDMR, Szabo Odon, citat de mass-media, spune că Ludovic Orban riscă să fie exclus din PNL dacă va continua sa il critice pe noul lider liberal Florin Cîțu. dar și pe președintele Klaus Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Variantele privind șefia Camerei Deputaților, discutate în BEx

Premierul Florin Cîțu a anunțat, după congres, că n ședința BEx de astăzi vor fi discutat și variantele pentru șefia Camerei Deputaților, după ce Ludovic Orban și-a depus demisia la sediul partidului.

„Mâine în BEx vom discuta toate variantele şi vom vedea care este cea mai bună variantă pentru PNL”, a declarat premierul Florin Cîțu, potrivit Agerpres.

Ludovic Orban a demisionat din funcția de președinte al Camerei

În cursul zilei de luni, așa cum a anunțat și după congres, Ludovic Orban și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților, la sediul partidului din Modrogan.

Demisia mea nu este la dispoziţia preşedintelui PNL pe o perioada nelimitată. În cazul în care în termen de 15 zile ea nu va fi depusă la Camera Deputaţilor, (…) îmi voi depune eu personal demisia. Am anunţat această decizie, este irevocabilă”, a declarat fostul lider al PNL.