Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit cu ce poate fi înlocuită pâinea. Alimentul, eficient și în combaterea stresului

Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit cu ce poate fi înlocuită pâinea. Alimentul, eficient și în combaterea stresului
Nutriționistul Mihaela Bilic / Foto: Facebook: Mihaela Bilic

Nutriționistul Mihaela Bilic a oferit un pont important pentru cei care doresc să scape de stres și să înlăture consumul de pâine.

Medicul este de părere că un bun înlocuitori pentru pâine este mămăliga, un aliment mai sănătos care are și efecte benefice în combaterea stresului.

„Mămăliga are efect împotriva stresului fiind bogat în vitaminele din grupa B, mai ales în vitamina B1, care are acționează asupra funcționării sistemului nervos, a mușchilor, a inimii și asupra producției de globule roșii. Prin conținutul de vitamina E, ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducând astfel riscul de ateroscleroză și, implicit, de infarct. Ajută și la procesul de reînnoire al celulelor. Mai mult, porumbul fiert conține și potasiu, necesar pentru buna funcționare a mușchilor și a inimii”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Mămăliga, înlocuitor pentru pânie

Nutriționistul vedetelor spune că în porumb se regăsesc carbohidrați ce contribuie la reducerea grăsimilor, dar și la creșterea nivelului de energie din organism.

„Gastrita hiperacidă și ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă caldă în loc de pâine, mălaiul având, pe lângă efectul de reducere a acidității, și o acțiune ușor calmantă, sedativă. Carbohidrații cuprinși în porumb dau energie și nu permit depunerea grăsimii. Un consum moderat poate duce chiar la scăderea în greutate pentru că anumite molecule din compoziția porumbului grăbesc degradarea grăsimilor. Totodată, vitamina A, conținută în porumb, este un antioxidant natural foarte important pentru sănătatea ta și funcționarea corectă a organismului, pentru un metabolism rapid, care te ajută să slăbești ușor”, a explicat nutriționistul, potrivit România TV.

Ce recomandă Mihaela Bilic

Nutriționistul este de părere că mămplinga, consumată în trecut de strămoși, ar putea deveni un aliment care să înlocuiască pâinea din prezent.

Ea a oferit drept exemplu și faptul că în trecut, făină era păstrată pentru cozonaci, iar pentru alimentația zilnică se folosea mălaiul.

„Dacă nu mai vreți pâine, încercați mămăligă. Dacă bunicii noștri mâncau zilnic mămăligă și prețuiau făina pentru pâine și cozonaci ca fiind de sărbătoare, astăzi pâinea a ajuns atât de banală încât nu îi mai găsim nicio virtute. Dacă tot îngrașă și are gluten, ce ați zice de o întoarcere la mămăligă?, a scris celebrul nutriționist”, a mai agăugat ea, în postarea din mediul online.

Urmăriți B1TV.ro și pe