O delegație a Consiliului Europei va vizita România săptămâna viitoare, în urma suspendării lui Traian Băsescu

O delegație a Consiliului Europei va vizita România săptămâna viitoare, în urma suspendării lui Traian Băsescu
Foto: armenianow.com

Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, francezul Jean-Claude Mignon, va efectua miercuri și joi o vizită în România. În cadrul acesteia, se va întâlni cu oficiali politici, în urma suspendării lui Traian Basescu.

Mignon va fi însoțit de doi reprezentanți ai grupurilor politice din cadrul Adunării. Miercuri, aceștia se vor întâlni cu premierul Victor Ponta, Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputațilot și Petru Filip, președintele Senatului, relatează Mediafax.

Joi, delegația are programate întrevederi cu președintele suspendat și cu președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean.

Anterior, Mignon a îndemnat ca actuala criză din România să fie soluționată prin dialog politic, respectând drepturile opoziției, Constituția și legile în vigoare.

Ultima oră
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației
21:03 - Emilian Imbri, despre medicii care nu se vaccinează anti-COVID: Nu înțeleg ce caută în meseria asta. Îi rog să se vaccineze pentru a demonstra că au ajuns la un nivel intelectual! (VIDEO)
20:51 - Controalele pe litoral se intensifică, după creșterea incidenței cazurilor de COVID-19 în județul Constanța
20:29 - Cătălin Drulă: Centura orașului Bacău, deschisă integral traficului. Proiectul, finalizat în avans față de termenul contractual
20:15 - OMS solicită amânarea vaccinării cu cea de-a treia doză anti-COVID. Motivul invocat pentru întârzierea administrării serului până în octombrie