Oana Țoiu: Această guvernare pentru economia României e mai gravă decât pandemia. Pedepsește exact orașele unde antreprenoriatul este puternic, unde cultura este puternică (VIDEO)

Oana Țoiu: Această guvernare pentru economia României e mai gravă decât pandemia. Pedepsește exact orașele unde antreprenoriatul este puternic, unde cultura este puternică (VIDEO)
Foto: Facebook / Oana Țoiu

Deputata USR Oana Țoiu a criticat strategia Guvernului, miercuri, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, și susține că guvernarea PSD-PNL „pentru economia României e mai gravă decât pandemia”.

Oana Țoiu (USR), pe B1 TV: A crescut deficitul bugetar și au crescut împrumuturile

„Până să scadă cheltuielile bugetare, ce știm sigur este că au crescut uriaș împrumuturile. A crescut deficitul și au crescut împrumuturile. Estimarea este că până la sfârșitul acestui an o să depășim 160 de miliarde împrumut, în condițiile în care în pandemie se împrumutau 100-130 de miliarde, deci această guvernare pentru economia României e mai gravă decât pandemia. S-au pierdut mai multe locuri de muncă. Anul acesta avem un record negativ, în ultimii 15 ani, la numărul de firme care au ajuns închise și avem peste 60.000 de firme care sunt într-un grad de dificultate, insolvență, probleme de a-și plăti facturile”, a declarat Oana Țoiu.

„În același timp, vedem că această guvernare pedepsește, pentru că acesta este cuvântul corect, exact orașele care au resursele financiare, unde antreprenoriatul este puternic, unde cultura este puternică. În această nouă ordonanță propusă a Guvernului există (…) acest standard, care nu se aplică în multe locuri, de a micșora bugetul pe cultură acolo unde el este generos”, a adăugat deputata USR.

„Vă dau exemplul primarilor cu care am discutat eu astăzi, cu Dominic Fritz în Timișoara, cu Allen Coliban în Brașov, unde noi avem niște bugete generoase pentru cultură, dar asta nu e o irosire a banului public. Festivalul de Jazz din Brașov, de exemplu, are finanțare publică, dar banii aceia se întorc la HoReCa, în turism și în taxe locale și pentru toată comunitatea”, susține parlamentara.

Urmăriți B1TV.ro și pe