Oprea solicită Senatului să reia votul și să decidă pentru urmărirea sa penală în cazul morții lui Gigină

Oprea solicită Senatului să reia votul și să decidă pentru urmărirea sa penală în cazul morții lui Gigină

Gabriel Oprea solicită reluarea votului din Senat în cazul său și le cere colegilor să voteze pentru începerea urmăririi sale penale pentru ucidere din culpă în cazul morții polițistului Bogdan Gigină.

Acesta a insistat într-o nouă postare pe Facebook asupra faptului că se consideră nevinovat și că nu intenționează să se ascundă de Justiție.

Totodată, el i-a întrebat pe cei care îl citesc cum ar fi procedat în locul lui, dacă ar fi acceptat să fie acuzați de moartea unui om, deși sunt nevinovați.

La primul dosar am cerut colegilor sa voteze cererea DNA pentru inceperea urmaririi penale. Acum am cerut colegilor sa voteze impotriva si poate ca am gresit. Multi mi-au reprosat ca vreau sa fug de Justitie, desi nu e deloc asa. Tocmai de aceea ii voi solicita Presedintelui Senatului sa supuna la vot inca o data cererea DNA, iar pe colegi ii voi ruga sa voteze pentru inceperea urmaririi penale. Stiu ca sunt nevinovat si nu fug de Justitie. Stiu in egala masura ca acest dosar ridica prea multe semne de intrebare si nu pot sa le trec cu vederea. Daca ati fi in locul meu, cum ati proceda? Ati accepta orice acuzatie, oricat de aberanta, si ani intregi de procese pentru suspiciuni inventate? Ati accepta sa vi se spuna ca ati ucis un om desi nu ati avut absolut nicio legatura cu vreuna din cauzele accidentului?

Multi imi dau lectii. Altii ma injura. Eu nu judec pe nimeni si nu doresc nimanui raul. Un lucru il voi spune insa mereu. Sunt departe de a fi perfect. Am defectele mele, greselile mele si crucea pe care o port. Dar nu am ucis pe nimeni. Nici macar din culpa”, a scris Oprea pe Facebook.