Pariurile lui Musk pentru Tesla: Mașini care se conduc singure anul acesta și umanoizi care să meargă la muncă în locul nostru (VIDEO)

Pariurile lui Musk pentru Tesla: Mașini care se conduc singure anul acesta și umanoizi care să meargă la muncă în locul nostru (VIDEO)
Elon Musk îl compară cu Hitler pe Justin Trudeau Optimus / Foto: TIME

Cele mai importante produse Tesla în acest an și anul viitor nu vor fi mașinile, a declarat CEO-ul Elon Musk miercuri, ci software-ul care le conduce în mod autonom și un robot umanoid pe care compania vrea să îl pună la treabă în fabrică, conform Reuters.

Promisiunile îndrăznețe ale celui mai cunoscut miliardar din industria mașinilor electrice se confruntă cu provocări majore, de la tehnologie la reglementări legislative.


Tesla și alte companii de tehnologie auto și-au ratat țintele deja existente pentru software-ul de conducere autonomă.

„Îmi place faptul că aceștia depășesc limitele, dar cred că sunt prea agresivi”, a spus analistul Roth Capital Partners, Craig Irwin.

60.000 de șoferi Tesla testează cel mai recent software pentru self-driving

Musk și-a construit cariera sfidând scepticii cu afaceri active în mașini electrice și rachete. Unii șoferi Tesla cumpără în avans pachetele self-driving, în valoare de 12.000 de dolari.

60.000 de șoferi Tesla testează cel mai recent software pentru self-driving, o scară la care alte companii de software pentru vehicule autonome nu pot decât să viseze.

„Aș fi șocat dacă nu vom obține o conducere autonomă completă mai sigură decât omul în acest an. Aș fi șocat”, a spus Musk, prezicând că auto-conducerea completă a vehiculelor va deveni „cea mai importantă sursă de profitabilitate pentru Tesla”.

Tesla lucrează pentru a lansa anul viitor un robot umanoid

Musk a mai spus că inginerii lucrează pentru a lansa anul viitor un robot umanoid, numit Optimus, care ar putea rezolva în cele din urmă lipsa globală de forță de muncă și, pe termen scurt, ar putea să transporte articole în jurul unei fabrici.

„Pentru a îndeplini sarcini periculoase și repetitive, folosirea unui robot umanoid este o abordare exact greșită”, a spus Raj Rajkumar, profesor de inginerie electrică și informatică la Universitatea Carnegie Mellon.


Musk, totuși, spune că robotul poate fi mai important decât o mașină. „Acest lucru, cred, are potențialul de a fi mai semnificativ decât afacerea cu vehicule, în timp”, a spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe