PDL atacă la Curtea Constituțională Legea referendumului și Legea privind atribuțiile CCR

PDL atacă la Curtea Constituțională Legea referendumului și Legea privind atribuțiile CCR
Foto: ziarulderoman.ro

PDL a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională Legea referendumului din cauza modificărilor aduse de parlamentari pe această lege, precum și Legea prin care se restrâng atribuțiile CCR. Curtea Constituţională va lua în discuţie în 24 iulie contestaţiile legea referendumului, iar în 19 septembrie se va judeca sesizarea privind atribuţiile CC

Încă de miercuri, membrii PDL s-au declarat nemulțumiți de faptul că programul de vot la referendum a fost prelungit după data limită la care ar fi fost permise amendamentele.
”Legea referendumului, în articolul 48, spune că cu 10 zile înainte nu se poate modifica legea referendumul. Nu mai spun că a modifica regula jocului în timpul jocului este aberantă, ca să nu spun ilegală” a explicat Mircea Toader, liderul deputaților PDL.

Legea referendumului a fost votată miercuri în de cele două camere parlamentare, în forma aprobată de Curtea Contituțională (prezența la vot trebuie să fie mai mare de 50%), cu amendamentele aduse de USL, respectiv prelungirea programului de vot de la 7:00 la 23:00.

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a precizat că astfel de modificări terbuiau aduse până pe 16 iulie.

În ce privește Legea CCR, membrii PDL s-au declarat nemulțumiți de restrângerea atribuțiilor Curții.

Senatorii au adoptat miercuri modificarea OUG privind CC, în sensul că se pot contesta la Curtea Constituţională doar hotărârile Parlamentului care au caracter normativ şi care afectează valori şi principii constituţionale. Camera Deputaţilor a adoptat anterior legea, cu 159 voturi „pentru” şi 7 abţineri.

PDL atacă la CCR referendumul

Embed: " />